Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Informatikai végzetsségel...

Informatikai végzetsségel Japánban új életet kezdeni?

Figyelt kérdés
Mennyire lehet valóság? Mennyire éri meg? Milyenek ott az emberek milyen az élet?

2020. jún. 12. 20:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
82%

Először is iratkozz be egy japán nyelviskolába. Akkor kapsz diákvízumot és diákként dolgozhatsz is. Bár a diákmunkát nagyon megválogatják, mert nem lehet ám mindent. Én pl. mikor három évig kinn tanultam Tokióban, angoltanárként dolgoztam félállásban (heti 20 órában, mert ennyit engedtek egy diáknak). Így biztosítva volt a diákvízumom is. És meg is éltem a fizumból, bár nem akkora lábon azért.

Mikor én kinn éltem, elmehettél angol tanítani, elmehettél takarítónak, vagy pincérnek, esetleg lótifutinak valami kisebb céghez. Viszont túlórát nem vállalhattál, nem dolgozhattál este/éjjel, bárokban tilos volt dolgozni, tilos volt a szórólapozás, stb. Nagyon be volt határolva, hogy diákként milyen munkát vállalhattál.

2020. jún. 13. 08:33
 12/13 anonim ***** válasza:
83%

11

Azért nem árt hozzátenni, hogy egy Japánban lévő nyelviskolai képzésnek megkérik ám az árát, amit nem két perc előteremteni - pláne mostani árfolyamon. Olyat érdemes keresni, aminél van teljesíthető feltételekhez kötött ösztöndíj.

2020. jún. 13. 13:48
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
A 11-es vagyok: Igen, nem olcsó egy japán nyelviskola. Nekem pl. másfél milla volt egy félévre. Az akkor olyan 700 ezer yen volt. Bár akkoriban még nem léteztek mindenféle extra lehetőségek. Plusz ugye ott volt a szállás és az utazás is helyben. Az utazás is rohadt drága. A szállás nem volt annyira vészes.
2020. jún. 13. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!