Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Holnap coronavírus fertőzött...

Holnap coronavírus fertőzött helyre utaznék, most mondjam le, tényleg nagy a veszély?

Figyelt kérdés
Tervezett utazás volt, állítólag ez is rizikós terület ahova megyek, ti mennétek?
2020. jan. 28. 07:20
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
74%

Itt a vírustérkép.

Tegnap még kicsi volt az a piros pötty, ami mára már igen nagyra nőtt!!

[link]

2020. jan. 28. 10:40
 12/40 anonim ***** válasza:
97%
Hát, ez a te döntésed. De számíts rá, hogy a hazatérőket (ha egyáltalán kiengednek majd Kínából) itthon is lehet, hogy karanténba teszik, mivel 2 hét a lappangási idő, de a vírus már azalatt is fertőz. És köszi, de mi itthon nem kérünk a betegségből csak azért, mert neked utazni van kedved. Amit amúgy megértek, mert én is imádok utazni, de ez vis major helyzet. Nekem is kellett lemondanom már kétszer is utat kívülálló ok miatt, szóval tudom, hogy rossz. (Egyszer nagy tüntetés lett a városban, ahova mentem volna, és le is zárták a reptérről befele menő vonatokat, máskor pedig migránsok szállták meg a vonatot, amivel utaztam volna, és a vonatkísérő rendőrök azt mondták, nem tudják biztosítani turisták épségét az úton.) De inkább egy elbukott út, mint valami probléma.
2020. jan. 28. 10:54
 13/40 anonim ***** válasza:
98%

Semmiképpen nem mennék ilyen helyre - nem azért, mert attól félnékj, hogy meghalok, hanem azért, hogy ne hurcoljam szét a világban a betegséget.

Amúgy tudomásom szerint, ha kínai légitársaságnál foglaltál, akkor visszatérítik az árát a repjegynek.

2020. jan. 28. 10:55
 14/40 anonim ***** válasza:
97%
Menjél de ne gyere haza, ide rohadtul nem kell ez a vírus. Próbálj meg túllátni azon, hogy mennyire menni akarsz (esetleg próbáld visszakérni a pénzed a vírusra hivatkozva) én is mondtam már le gyönyörű helyet mert elszaporodott ott valami bacilus, azóta el is felejtettem. Shanghaj meg mégcsak nem is gyönyörű.
2020. jan. 28. 10:58
 15/40 anonim ***** válasza:
79%
Sanghajban jelenleg 66 megbetegedés és 1 halálos áldozat van.
2020. jan. 28. 11:04
 16/40 anonim ***** válasza:
61%

Konzuli Szolgálat oldaláról, mai napi hír:

"Kína teljes Hupej tartományát a Külgazdasági és Külügyminisztérium az I. utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta az atípusos tüdőgyulladásos megbetegedések, a koronavírus járvány kitörése miatt.Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kínai irodájához érkezett jelzések alapján Kína Hupej tartományának székhelyén, Wuhanban atípusos tüdőgyulladásos megbetegedéseket regisztráltak. A járvány a bejelentés óta már Kína egyéb tartományaiban és Kínán kívül is megjelent (többek között Hongkongban, Makaón, Tajvanon, Dél-Koreában, Amerikai Egyesült Államokban, Franciaországban és Ausztráliában is) Eddig több mint 4500 megbetegedést és több mint 100 halálesetet okozva (2020. 01. 28). A legfrissebb adatok szerint immár emberről emberre is terjed, ismert gyógymódja jelenleg nincs, ez idő szerint csak a tünetek kezelését tudják megoldani. A vírus elleni védekezéshez szükséges védőoltás kifejlesztése folyamatban van. A megbetegedés kellő körültekintéssel kerülhető el, az ellene való védekezés a higiéniai szabályok fokozott betartásával lehetséges (gyakori és alapos kézmosás, fertőzött személyekkel való érintkezés elkerülése, nyers vagy ismeretlen eredetű hús – és tejtermékek fogyasztásának mellőzése)."

Mielőtt belekötsz: igen, tudom, hogy Shanghai másik tartomány. Ha ettől megnyugodtál teljesen, akkor menj.

2020. jan. 28. 11:43
 17/40 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, végül mit döntöttél? Elutazol?

Most olvastam, hogy Sanghajban is hoztak már egy csomó óvintézkedést: pl. bezárták a Disneyland-et és több nagy tömegrendezvény, fesztivál is elmarad, összesen (Kína szerte) 70 ezer mozit bezártak.

Szóval, még ha el is utazol/utaztál, korántsem lesz olyan az utazásod, az ottléted, mintha nem lenne járvány.

2020. jan. 29. 09:47
 18/40 anonim válasza:
64%
Nem tudom, de szerintem az a város karantén alatt van.. Be bemehetsz, de ki nem fogsz egy darabig. Szerintem mond le! Mert azzal lehet, hogy Magyarországra is behozod a vírust..
2020. jan. 29. 21:19
 19/40 anonim ***** válasza:
70%

15-ös vagyok: másfél napja még csak 66 megbetegedés volt Sanghai-ban, tegnap esti adatok szerint már 101.

Közben Kína szerte bezárnak az Ikea áruházak, 2 ezer Starbucks és leáll a Toyota is.

Kutatók szerint a vírus sokkal gyorsabban terjed, mint a normál influenza.

2020. jan. 30. 09:04
 20/40 anonim ***** válasza:
91%

"Két hét és már jönnek vissza..."

XD

2020. jan. 30. 12:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!