Kezdőoldal » Utazás » Ausztrália » Ausztráliából rohadtnehéz...

Ausztráliából rohadtnehéz hazajönni?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék elmenni Ausztrliába, Sydney, Melbourne lenne a cél, egyrészt mert itthon semmi jövöm nincs, másrészt mert mindenki útál, és ez bizony kölcsönös. Új életet akarok, másik világot, környezetet. Szöknék innen minden áron, másik kontinensre. Tanulóvízummal mennék ki, majd kérni a letelepedésit.

Az lenne a kérdésem, ha netalán honvágyam lenne (ami 100%, gogy nem lesz) akkor szinte lehetetlen hazajönni?

2013. jún. 6. 17:33
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
91%

Zenei ízlés miatt a bolygó átellenes pontjára menekülni? Nagyon gyerekes vagy, miért van olyan érzésem, hogy még nem vagy 18 éves sem, vagy ha vagy, akkor a fejedben súlyos bajok vannak?

Nekem elég különös zenei ízlésem van, egyszerre szeretem a 80-as évekbeli rockzenét, a cigányzenét meg a tuctuc-ot is, és ezt nyíltan vállalom, de eddig semmilyen atrocitás nem ért emiatt. Talán te ott cseszed el, hogy lenézel mindenkit, aki szereti a tuctuc-ot?

Mellesleg mit gondoltál, hogyha Magyarországon, egy globalizált, nyugati kultúrájú országban a tuctuc a legelterjedtebb zene, akkor Ausztráliában, ami ugyanilyen kultúrával rendelkezik, talán nem az lesz? Ott mindenki kemény rocker, Mozart-ot hallgat, vagy mittudomén? Majd ott is előadod az embereknek, hogy te mennyire utálod a tuctuc-ot és mennyire lenézed őket azért, amiért azt hallgatják, aztán onnan is menekülsz?

2013. jún. 7. 10:22
 12/28 anonim ***** válasza:
Ha rockzenét hallgatsz menj Rockmaratonra egy hetet, senki sem csípi a tuc-tucot XD
2013. jún. 7. 12:56
 13/28 A kérdező kommentje:

Hoppá! Félretrafáltad! Mégis honnan szeded, hogy lenézem a tuctucosokat? Gondolatolvasó vagy? Jaaaaaaaj, bocsi, összetörtem most xy kics világát, hogy közöltem vele, nincs igaza?! Júúúúúúj szeeeegéééény...

Gáz vagy. Mit tudsz rólam? Semmit!

Szinte senkit nem nézek le semmiért, senkinek egy rossz szavam sincs, de amikor azért bántanak, hogy mit olvasok vagy hallgatok, közben nekik nem csináltam semmit, azt nem állhatom...

De azért aaaaaaaaanyira hálás vagyok, hogy írtál nekem egy jóóóó sor fölösleges, ítélkezö, számomra teljesen értelmetlen és szügségtelen szöveget. E nélkül nem lett volna teljes a lelki világom. Jaaaaaa, és azt is köszi, hogy elárultad, milyen vagyok, nagyképü és lekezelö. Nem is tudtam. Jó hogy szóltál.

2013. jún. 7. 14:49
 14/28 anonim ***** válasza:
hát szerintem nehezebb megvalósítani a kijutást, és boldogulást mint a hazajövetelt, mert ahhoz csak pénz kell.
2013. jún. 7. 15:06
 15/28 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! A helyedben inkább a kijutás miatt aggódnék. Az, tényleg nem olyan egyszerű. Főleg, ha tanulóvízummal mész. 20 órát dolgozhatsz mellette, nem fogsz dollár tízezreket keresni. Ráadásul a letelepedésért nem csak úgy egyszerűen "folyamodik" az ember, kemény előfeltételei vannak. Járd körül a témát, számtalan oldalon utánanézhetsz, az internet sokat tud! Szóval előbb juss el oda, mielőtt azon aggódnál, hogyan jöhetsz haza! Sok sikert!

A válaszok nagyon tetszettek, jól szórakoztam! :DDD

2013. jún. 7. 15:56
 16/28 A kérdező kommentje:

Ja hát nekem is. Föleg az olyan válaszolóké, akiknek ha felteszel egy szimpla kérdést, akkor megvádolnak mindenfélével, és még a cipöméretemet is ki tudják belöle sakkozni! XD Azért nem lenne rossz egy ilyen képesség...! :D

Utolsó: köszi. Sokat olvasgatok, meg minden, angoltudásom se rossz (középfokú), de van még négy évem, azalatt szeretném tökéletesíteni. :)

2013. jún. 7. 16:04
 17/28 anonim ***** válasza:
Elárulok valamit: nem a zenei ízlésed miatt "utálnak", pont lesz*rja mindenki hogy mit hallgat a másik. Csak látják rajtad hogy gyenge vagy, nem tudod megvédeni magad ezért piszkálnak. Futhatsz Ausztráliáig is akkor ott sem lesz több önbizalmad és ott is ugyan úgy piszkálni fognak. Lehet nem a zenei ízlésed miatt hanem mondjuk azért mert bevándorló vagy. Úgyhogy ahelyett hogy elmenekülnél ki kéne mondani amit gondolsz azoknak az embereknek akik beléd kötnek és te is sokkal jobban éreznéd magad ők pedig rögtön nem piszkálnának többet.
2013. jún. 8. 15:52
 18/28 anonim ***** válasza:

Visszatérve a hazajövetelre... Ausztráliában nagyok a fizetések, de ugyanolyan magasak az árak is, tehát gyakorlatilag ugyanott vagy. Eddig kb. 30-40 magyarral sikerült beszélnem Sydney-Wollongong körzetében, mindegyik úgy ment ki, hogy majd egy pár évig rákapcsol, megszedi magát, aztán majd meglássuk... ezek közül 10 év alatt egy sem volt otthon, pedig a fejüket verték a falba a honvágy miatt.

Persze, hogy jár a repülőgép és csak ennyibe-meg-ennyibe kerül, össze lehet spórolni stb... De mégse spórolják össze, mindig kell valami másra a pénz. Hol a lakásrészletre, hol elmaradtál a házbérrel, autóis kellene, stb. Sokaknak a magas óvodai költségek is gondot okoznak.

A tapasztalatom az, hogy aki egyszer odament, - kevés kivételtől eltekintve - az soha többé nem jön vissza.

2013. jún. 9. 00:51
 19/28 A kérdező kommentje:
Igen, én is ezt láttam.... Nekem igaz csak 4 ismerösöm van kinn, ök együtt mentek ki, de már 8 éve nem voltak otthon..
2013. jún. 9. 08:30
 20/28 anonim ***** válasza:

"itthon semmi jövöm nincs, másrészt mert mindenki útál, és ez bizony kölcsönös"

Kérdező, ha az autópályán mindenki szembejön, nem kéne elgondolkodni, hogy esetleg te vagy rossz sávban?

2013. jún. 12. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!