Kezdőoldal » Utazás » Ausztrália » Új Zélandra mennyiből lehetne...

Új Zélandra mennyiből lehetne kijutni?

Figyelt kérdés

1-2 hétre 1 főnek... Elég egy önellátó apartman is.. A lényeg, hogy jól szét akarok nézni.. Mindent amit érdemes látni szeretnék!! Ennyi. Ja és hogy van a repülőjegyekkel, minnél több az átszállás annál drágább, vagy fordítva??

kb. fél millió forintom lesz rá maximum az egész utazásra..

2009. aug. 26. 21:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Na, abból a repülőjegyed már meg is van. (Ha olcsót veszel)
2009. aug. 26. 22:04
 2/13 A kérdező kommentje:
Olvastam valahol... Egy ember írta, hogy ő oda fog utazni alig 200e Ft-ból szóval nem csak a repülőjegyre elég... De kb. saccra letudná nekem írni, hogy mire mennyi pénz kell? És hogy tényleg nem elég a fél milla?? Csak kevesebb időre?? Sose utaztam repülővel.. Nem tudom, hogy vannak ezek a dolgok.. Nem ugyan annyiba kerül a jegy, ha 1 vagy 2 hetet töltök kint??
2009. aug. 26. 23:47
 3/13 anonim ***** válasza:
82%
Megnéztem,hogy mennyi lenne a repülőjegy ha mondjuk most szeptember elején repülnél.(ez csak egy példa,de minél később veszed meg a jegyet annál drágább,bár a nagy gépeknél majdnem egyáras minden időben)Szóval a fapados járatokat el lehet felejtened,mert azok nem mennek oda.Neked elvileg csak a Malév maradna,de ő sem repül oda.Viszont a testvér társasága a British airways az oda repül.(ők ugyanazon az áron mozognak mint a Malév)Most csak PÉLDAKÉNT ha szeptember 7-én repülnél British airways járattal,akkor indulás Budapestről ami a Heathrow (London)reptérre menne,és ott át kéne szállni a Qantas International repülőre ami Új Zélandra vinne el.(az út átszállás miatt 2 napos lesz) Pontosabban Wellington-ban szállnál le.Visszafelé hasonló módon kéne jönnöd.Ez még csak a repülőút. A legolcsóbb jegy ára oda-vissza 374.000 forint,de erre még rájön egy csomó minden.(kártyadíj,csomagdíj stb..) A teljes összeg KB:400.000 forint lenne..Szóval nem sok maradna a szállásra,kajára és egyéb dolgokra..Azt tudnod kell,hogy Új Zéland drága ország,és ha 1-2 hetet ott akarsz nyaralni bizony nem árt a repülőjegy ára mellé még ugyanannyit összespórolni..de mint írtam a szeptemberi dátum csak egy példa,de nagyjából ezek az árak vannak mindig,csak az ünnepekkor drágább(karácsony stb)..Remélem tudtam segíteni.
2009. aug. 27. 01:05
 4/13 anonim válasza:
93%
El kell, hogy keserítselek, de az előttem szólónak igaza van. Alaphangon 300e fölött kezdődik a repülőjegy + illeték, csak oda. Gyűjts még egy kis pénzt.
2009. aug. 27. 01:11
 5/13 anonim válasza:
100%
Bocs, annyit tévedtem, hogy oda-vissza.
2009. aug. 27. 01:13
 6/13 A kérdező kommentje:

Uhh az durva... Akkor azt hiszem még 1 évet halasztanom kell az utazást.. :S

De ha tudtok bármi olcsóbb megoldást kérlek szóljatok!! :)

2009. aug. 27. 16:00
 7/13 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem párizsból is ki tudsz repülni oda meg kocsival vagy vonattal eljuthatsz és akkor máris nem kell egy felesleges kanyart tenned anglia felé...
2009. okt. 14. 02:01
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha már Új-Zélandra mész, a legnagyobb őrültség amit tehetsz, hogy 1-2 hétre mész. Megkerülöd a földet, odamész a világ egyik legszebb országába és mindössze 14 napot töltesz ott el. Hozzádobsz még egy adag pénzt és inkább maradj 1-2 (3-4) hónapig. Ha nem szállodákban laksz hanem hostelekben, B&B-k ben akkor bár nem lesz olyan kényelmes de mindeképp olcsó, ami egy ilyen drága országban nagyon számít. És ugye oda nem a kényelmes szobában fetrengésért megy az ember, hanem hogy lásson.

Csak a déli szigetet több mint 2 hónapba telt körejárni, így is ki kellett hagyni a magasabban fekvő helyeket. Letaglózó tájak, vad, érintlen őserdők, hatalmas csipkézett hegycsúcsok, gleccserek, meseszép. (csak a google-ba írd be, hogy MILFORD SOUND)

És nem utolsó sorban ha olyan messzire mész, akkor INGYEN meg lehet állni Thaiföldön vagy Malájziában (és Hongkongban és Ausztráliában), és akár ott is el lehet töülteni pár hetet/hónapot. Délkeletázsia olcsó és az is nagyon szép, már önmagában egy óriási élmény. Csak könnyű felszerelésekkel egy szimpla hátizsákkal a legjobb (és kényelmesebb). Új-zélandra a melegebb cuccokat pedig SEMMI ÁRON meg lehet ázsiában venni.

Árak Új-Zélandon (NZD):

szállás: 22-30$ (4-6 ágyas hostel), 35-45$ (privát szoba)

Kaja (bolti): 5$

Sör (bolti): 3$

Utazás busszal: kb 10$/óra

Ajánlom a fórumokat, keress a "backpacking"-re

Kerülni kell az XBASE hosteleket és vegyél a legelején egy BBH Card-ot (45$), mert úgy sok-sok kedvezményt kapsz szállásoknál (napi 2-3$)

2009. okt. 25. 20:08
 9/13 A kérdező kommentje:

Utolsónak, nagyon köszi, hogy írtál.. De az áraknál nem mondtad, hogy mennyi idő.. Amúgy te ott voltál? És mennyi ideig? És mennyi pénzből gazdálkodtál?

Én is olvastam, hogy drága, meg azt is halottam, hogy nagyon szigorúan veszik a vízum kérdést.. Ezt te mennyire vetted észre? És, hogy érted, hogy ingyen kimehetek Ázsiába? Az mindenféle kép pénzbe kerül, mert vagy hajóval vagy repülővel kell menni.. Talán tévedek?

2009. okt. 25. 22:02
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Az árak szállásnál természetesen per napra értendőek, kaják per adagra, sör pedig üvegre :)

Drágának drága hely, de mindenért kárpótol az élmény és nem lehet európai (pláne síkországi) embernek felkészülni arra, ami ott van.

Az ingyenutat pedig úgy értettem, hogy pl én először Bangkokba mentem, Thaiföldön elvoltam 2 hónapig (mocsokmód olcsó csúcsszezonon kívül és ugyanúgy szép), ott szinte semmit nem költöttem (pedig nem spóroltam), majd onnan mentem tovább NZ-ra. Tehát végülis ha Új-zéland a cél, akkor így minden átszállásnál korlátlan ideig időzhetsz az adott országban, hisz senki nem nyom pisztojt az ember fejéhez, hogy "márpedig a következő géppel el kell majd menned". Hazadfelé például így töltöttem kis szüneteket Ausztráliában és Hong Kong-ban is. Utóbbi érdekes hely:)

Nekem 2 és fél hónapig bírta a pénzem (félelmetes gyorsasággal tud fogyni még szénnéspórolás mellett is)

Ja, egy ilyen túrához az >>>>>angol elengedhetetlen<<<<<<

Minden félretett pénzem erre a körútra ment el, de a világért sem bántam meg.

2009. okt. 29. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!