Kezdőoldal » Utazás » Ausztrália » Érdemes Új-Zélandra költözni?...

Érdemes Új-Zélandra költözni? Nagyon tetszik az ország.

Figyelt kérdés
A neten a képekbe bele vagyok bolondulva, plusz az országról is jókat olvasok.

2012. nov. 7. 14:06
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
100%

Sziasztok,

Sikerült kijutnod, hogy ment ?

Említették ezt, hogy nem annyira jó a kereset, de szerintme, tekintve hogy munkaerő hiány van és könnyű munkát találni ez nem lehet annyira nagy probléma.

Arról nem is beszélve, hogy én is ezt tartom szem előtt.

Ott van a hegy, ha akarok snowboardozok, ha meg olyan kedvem akad akkor, surfözök.

+ Szerintem az New zealandi lányok nagyon szépek.

Mindentől távol van, semmitől nem kell félni - kívéve vulkán. És Wellington szép !

2016. márc. 7. 18:43
 22/25 anonim ***** válasza:
83%

Új-Zélandra akkor érdemes költözni, ha olyan szakmád van, amire az országnak szüksége van. Akkor behutni sem olyan vészes (bár vannak feltételek) de nagyon jó eséllyel kényemlesen meg is fogsz élni abból amihez értesz.

Ezek az "invazív fajok" marhasággal nem kell foglalkozni, sem azzal, hogy a kiwik kimértek, én nem nagyon találkozom kimért kiwivel, nagyon barátságos népek.

Az őslakosokat maori-nak hívják, nem maurinak.

A szabadidős tevékenységek valóban korlátlanok, tenger amerre a szem ellát és a hegyek is csodaszépek. A bűnözés alacsony, korrupció nincs és nem ugat bele az állam az életedbe folyton. Éjszakai/kulturális élet valóban komolyabb egy Ausztrál nagyvárosban, de hát NZ-n a legnagyobb város is másfél milliós csak és az egész egy kertváros (a városközpontot leszámítva) Au-ban kicsit magasabbak a fizetések, de a költségek is mások.

Ha tudsz angolul, van valami jó szakmád és szeretnél egy sok szempontból különleges országban élni, NZ szeretettel vár. Befogadó ország, jóval alacsonyabb stressz-szinttel, mint Európa. Gyereknevelésre ideális, mondjuk 20 éves fejjel lehet, hogy unalmas, ha nem vagy outdoor őrült :)

Azért ideköltözés előtt érdemes idelátogatni 3-4 hétre, körülnézni és megismerni egy kicsit a helyet.

Sok sikert!

2016. márc. 9. 06:16
 23/25 anonim ***** válasza:
87%

ja, még valami. Az időjárás csalóka. A tél nem hideg (itt északon, délen van hideg is, hó is) de párás amihez mi kontinentális éghajlaton felnőttek nem vagyunk szokva. A házakban általában nincs fűtés és szigetelni is csak pár éve kezdtek, ami egy panellakónak lehet horror...

De van hat klassz hónap meg hat nem olyan klassz, amikor sokat esik az eső meg hideg van. De a nyár nagyon klassz. Nincs kánikula, 24-28 fokok vannak, de éget a nap. A gyönyörű képek amiket láttál, nyáron készülnek :)

2016. márc. 9. 06:19
 24/25 anonim válasza:
100%

szia!

sikerült aztán kiköltöznöd? ha igen, légyszi, írj nekem, nagyon szeretnék tapasztalatokat hallani!

remélem, nem hallgattál a negatív véleményekre :)

2020. máj. 3. 16:39
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
mi lett veletek?
2022. jan. 7. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!