Érdemes Új-Zélandra költözni? Nagyon tetszik az ország.
Többször is voltam Új-Zélandon. Az ország valóban varázslatos, elképesztő természeti adottságokkal. Amolyan utolsó paradicsom. Az emberek valóban elég kimértek, a szabályok szigorúak, de engem a természet ezért bőven kárpótolna. Annyi minden felfedeznivaló van ott, amire, azt hiszem, egy élet is kevés. Szeretnék ott nyugdíjban lenni:D Cserébe amit meg kell szokni az a -számunkra kissé szokatlan- nyugalom és lassúság. Elég "csendes" az egész ország. Szórakozási lehetőségek nincsenek olyan számban, mint egy nagyobb városban (legalábbis Wellingtonban). Továbbá minden kicsi a mi elvárásainkhoz képest, de ez a szép benne. A levegő elképesztően friss és tiszta, és gyönyörű látványt nyújt a rengeteg erdő. Bárhol vagy, mindig elmehetsz kirándulni, annyi zöldterület van.
Ami még számomra kicsit kellemetlen, az az időjárás jellege - tudniillik, igazán meleg sosincs, inkább ilyen szeles-hűvöskés az idő mindig. A házak pedig leginkább deszkákból állnak, ami nem túl jól szigetel:D De tényleg imádnivaló ország. Fantasztikus hely.
Új-Zéland tényleg gyönyörű, de Ausztrália sokkal jobban megéri. Ott jobb az éjszakai élet, vidámabb, aktívabb városok vannak ott. Természetesen a DK-i városokra gondolok, ott kedvezőbb a hőmérséklet. Továbbá a természet is jobb, Új-Zélandon már nagyon sok az invazív faj, habár már Ausztráliában is egyre több.... Új-Zéland őslakosairól a maurikról viszont csak jókat lehet hallani. Az is igaz, hogy, ha Ausztráliában élsz, akkor is gyakran átmehetsz új-Zélandra.
Egyébként ajánlom az alábbi könyvet, nekem is megvan: [link] :D
Sziasztok !
Idén novemberben megyek.
Ha van köztetek olyan,akit komolyan érdekel a dolog
és már "keret" is van rá,mehetnénk együtt.
Túrázni megyek,hosszabb időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!