Ha voltatok már Ausztráliban: a magas UV sugárzás mennyire befolyásolja a mindennapi életet?
Szia!
Én síelni szoktam kimenni Ausztriába, és a lényeg az, hogy ha magasabb hegyekre mész, pl. 1000 m-esre, akkor érdekes a dolog. Akkor kell naptejet használni, és egyébként meg a hegyeken simán lehet napozni is, ugyanúgy lebarnul az ember, mint a tengerparton. Tengerparton napozásnak értelme nincs, mert ott nem fogsz nagyon lebarnulni, attól függ mikor vagy ott, mert ha nyáron, akkor érdemes 15 faktorosat v. 10-est...De fényvédő szemcsit csak a hegyeken szoktak...vagy nyáron ;)
Hat ertem en, hogy Ausztriat es Ausztraliat konnyu osszekeverni.... de azert a tengerpari temanal mar csak ra lehetne jonni a tevedesre... nem am meg "tengerparti naptej" tanacsot adni :D :D :D
Amugy a kerdesre valaszolva, en is ezen szoktam aggodni, de ahogy elnezem az ausztralokat oket nem nagyon erdekli, ugyanugy napoznak mint mi otthon a Balatonon, sot itt ugye meg arnyek sem nagyon van a parton csak a tuzo nap... a masik erdekesseg, hogy otthon lehet venni 50-es naptejet, itt a max az 30as! En mindeig viszem a kis napernyomet es orankent kenem magam naptejjel jo vastagon. Amugy a gyerekeken szoktam latni kis egyberuhakat, rovidujju,de ezt is inkabb a magyar ismeroseim gyerekein latom, meg a kalapot. Hat ennyit tudtam mondani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!