Milyen vizumkérelmet adjak be ha Ausztráliába szeretnék menni egy évre?
Mindig van, amikor valaki "gyanús" - azaz gyanítják, hogy:
1. feketén akar munkát vállalni.
2. politikai menedékjogot akar kérni.
Azért ott hallgatják ki a gyanúsakat, mert ha már beengedték az országba, akkor a nemzetközi egyezmények alapján már jogai vannak. Mivel a repülőtér még nem Ausztrália, hanem még nemzetközi terület, a gyanús egyéneket félreállítják és kihallgatják (hova megy, kihez, mi a címe az illetőnek, hol fog aludni, meddig marad, hol a menettérti jegy, mennyi pénz van nála, hogy akar annyiból megélni stb).
Persze óriási gyakorlatuk van már, ránézésre megmondják, hogy kávéztál-e aznap. Nyilván idejük is van tájékozódni, hiszen a repülőgépről megkapják az utasok adatait már felszállás után. Aki Kanadából, USA-ból, Németországból, Dániából jön, azokkal eleve nem foglalkoznak. De ha valaki Kelet-Európából érkezik és 20-50 között van, az valószínűleg feketén akar dolgozni, a 25-45 közötti Közel-Keletiek valószínűleg kábítószert hoznak, a 30-40 év közötti Délkelet-Ázsiaiak szintén feketemunkára jönnek. Ezeket persze csak illusztrációként írom, hogy könnyebben megértsd - sokat időztem a Sydney-i repülőtéren, elég jól megismerkedtem a módszereikkel.
Ne legyen Nálad semmi, ami tiltva van: pl burgonya, vetőmag, nyers fa (nem festett - pl. kisplasztika), prémes valami vagy bőrnemű. Ezeket jó elolvasni a Külügyminisztérium honlapján.
Sziasztok!
Én már több, mint 1 éve Ausztráliában élek. Csak azt szerettem volna tudni, hogy melyik ausztrál bevándorlási ügynök honlapján olvastad azt amit olvastál? Légyszi ha megtalálod bemásolnád a honlap cimet vagy elmondanád hogyan találtál rá?
Köszi, mellesleg sok sikert!
Te,hogy jutottál ki?Minden infó jól jönne.Ha nem szeretnéd itt leirni ak küldj privát e-mailt...Am itt olvastam:
Szia. en itt elek. Bertok oldalarol csak annyit hogy elsonek nagyon jonak tunik ...de megsem annyira ajanlanam.
A masik :''Diákvizummal nem nagyon jönne össze,mert ha arra hivatkoznák,hogy egy évig angoltanfolyamra akarok járni Ausztráliában,azt az angol nagykövetség visszautasitaná,mondván,hogy itthon is tudok angolt tanulni..''- Bocsanat de ez butasag... rengetegen jonnek ki tanulovizummal, angolt tanulni...csak nem olcso mulatsag.6 vagy 9 honapra lehet altalaban kerni es emellett heti 20 orat dolgozhatsz legalisan!! Ha meg van a penz nehany het alatt mar meg is kapod a vizumot...amivel 1 evre ki lehet jonni, az turista vizum, viszont amellett nem dolgozhatsz es 3 havonta el kell hagynod az orszagot (pl Uj zelandra ki kell menned, csak 1 napra )
Itt nezelodj inkabb.. sokkal jobban jarsz.
Mas lehetoseg nincs,mivel nincs jo szakmad, igy ezek maradtak.
Remelem tudtam segiteni.
kitartas:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!