Van reális esélyünk így 30 évesen, alapfokú angollal és szakma nélkül,2 gyerekkel kitelepülni Ausztráliába? Hogyan és merre induljak el ebben az ügyben? Milyen feltételeknek kell megfelelni a munkavállalási vízumhoz?
Az Ausztrál követséghez kell fordulnod vízumért. Megmondom előre, hogy nem fognak adni.
Először meg kéne annyira tanulnotok angolul, hogy elmhess dolgozni, tudj lakásról tárgyalni, elboldogulj a hivatalokban.
Szakma nélkül, nem tudom, hogy hol kaphatnál munkát. A munkavállalási vízumhoz állás kell, tehát az interneten le kéne tárgyalnod egy állást magadnak. Ha felvettek, akkor kapsz vízumot. Vagy ha olyan hiányszakmád lenne, amivel tuti, hogy állást kapsz ott.
Vagy kimész túristaként, keresel magadnak egy állást és amikor megvan, akkor ott fordulsz vízumért.
Szerintem gondold meg, ne menj 2 gyerekkel a teljesen bizonytalanba.
Ausztráliának ún. pontrendszeres bevándorlási rendszere van. A pontrendszer azt jelenti, hogy be kell írnod, hogy milyen végzettséged, nyelvtudásod van és ha ez nem éri el a kellő szintet, akkor nem fognak munkavállalóit adni. A kor szintén számít és te máris kevesebb pontot fogsz kapni, mert 30 éves vagy és a legtöbb ponthoz épp 29 a határ. Illetve az is fontos, hogy a listájukon szereplő hiánymunkakörökben van-e legalább 2 éves munka tapasztalatod. A területi képviselő nincs a listán, de nagyon sok más igen. Nincs felsőfokú vagy szakmai végzettséged? Mert ezek nélkül lehetetlen, mivel ha nincs olyan szakmád ami a listájukon rajta van, első körben kiszórnak. Teljesen ingyenes kaphatsz felvilágosítást az Ausztrál Nagykövetségen, de ahogy mondták már, szerintem sem sanszos sajnos. Próbáld meg Angliát, oda sokkal könnyebb kijutni.
Turista vizummal is kimehetsz...
Menj ki egyedül, aztán majd meglátod hogy mennek kint a dolgok, ha bejön valami akkor elkezded csinálni.
Aztán ha már van mire akkor intézed hogy jöhessen utánnad a család...
Ha nem jön be semmi amíg kint vagy mint turista
(nem tom hány hónap de sztem max félév) akkor hazajössz aztán jó tanulópénz volt..
Nyilván nem minden álláshoz kell ott sem végzettség, de lehet hogy istállótakarításból kint tisztességesebben megél az ember mint itthon...
Mindenki aki kitelepül bárhová is számoljon azzal hogy mindent a nulláról kell kezdeni akárhová is megy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!