Tanulóvízummal dolgozni. Járható út a rendes munkához vagy csapda?
Átnézegettem az Ausztráliai vízumokat.A teljes jogú bevándorló vízum,egyre jobban úgy tünik nekem hogy számomra elérhetetlen.Iszonyatosan sokba kerül,sokat kell várni rá és semmi sem garantálja hogy meg is kapom,de a pénz persze nem jár vissza ha mégsem adják meg :(
Találtam egy céget aki elméltileg ausztráliai toktatásszervezéssel foglalkozik,de már a honlapukon sem tagadják hogy valójában munkalehetöség a cél a szokásos tanulás melettiu 20óra vagy szünet idelyén 40órás idöben.
Érdeklödtem náluk járható út,de a tanulóvizum csak addig tart amig nem végzödik a tanfolyam,iskola stb.
Ebben az esetben elképzelhető hogy késöbb majd ausztráliában folyamodjak a bevándorló vízumért vagy minden esetben haza kell jönni és itthonról kell probálkozni?
Nem a study go volt.
Az átverés annyi volt, hogy az iskola, amit választottam (ügynökség fantasztikus ajánlása miatt) azért volt akciós, mert befizettem egy összegben X hetet és utana Y hete meg "ingyen kaptam". Az ingyem heteim elkezdese előtt 1 nappal közölte velem az iskolaigazgató, hogy nem tudnak nekem csoportot nyújtani, mert túl jól beszélem az angolt (az iskola 98%-a ázsiaiból állt, akik egyáltalán nem beszéltek angolúl még 2 hónapos ottartózkodásuk alatt sem, így nem alakutak haladó csoportok). A fennmaradó heteimet meg ajándékben kaptam és azt meg visszavették. Szoltam a magyar irodának. Az volt a válaszuk, hogy én vagyok kint, oldjam meg. El keztem nyomozni, és kiderült, hogy senki sem kapta meg a beajánlott ingyenheteit SOHA!
Ha választasz várost, akkor talán tudok segíteni suli ügyben.
De így útolag én úgy mennék ki, hogy turista vízummal (3 hónapra adják) ez idő alatt bejelentkeznék egy sportiskolába (heti egy napot kell bejárni, van időd dolgozni, a legolcsóbb megoldás, úgyanúgy megkapod a tanulóvízumot).Keresnék egy magántanárt (Dunát lehet belőlük rekeszteni. Főleg a kinti diákok, akik már felsőfokon beszélik az angolt, nagyon olcsón tanítanak \kinti viszonyokhoz és suliárakhoz képest\.)
Építkezéseken viszonylag könnyű munkát kapni (35-50$ órabér). Bejelentenek annyi időre amit a vízumod enged, a többit meg feketén nyomod, vagy "sponsor visa"-val segítenek (ez annyit tesz, hogy fél-évre aláírnak veled munkáltatói szerződést és az után autómatikusan kapod a vízumot 7*24 órás munkalehetőséggel).
De jó ha van már kint valaki, akit ismersz (facebook \ iwiw), mert könnyen átverik az embert.
A magyar munkaerőt kihasználják. Olcsóért jól dolgozunk.
A sok ázsiai miatt így is romlik a helyzet.
Én egy évig próbáltam kint szerencsét, tavaly költöztem másik országba.
Aki igazán akar dolgozni, az fog találni munkát, amiből el lehet éldegélni, de jövőépítésnek már nem ajánlom. Annak kb. 3-4 éve vége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!