Ausztráliában milyen angolt beszélnek?
Figyelt kérdés
Amerikait vagy British angolt vagy van külön ausztrál angol?2011. jan. 24. 17:47
1/11 Morozov válasza:
Van külön ausztrál angol,de az amerikai alapból ki van zárva,mert az ausztrálokat Angliából telepítették be jellemző a beszédükre hogy kb. úgy mondanak mindent,ahogy le van írva (pl.:today-tudáj)
2/11 A kérdező kommentje:
De ha én jól tudok amerikai angolul akkor azért megértenek/én megértem őket?
2011. jan. 24. 19:02
3/11 anonim válasza:
Persze, hogy megérted. Ahogy a brit angolt is, vagy bármilyen másikat. Angol, angol. Csak, ahogy az első írta, nem tudéj, hanem tudáj.
4/11 A kérdező kommentje:
Köszi!
Erről amúgy hallottam egy viccet is (today) csak már nem emlékszem ,hogy pontosan hogyan is volt.A lényeg az volt hogy náluk a today értelmezhető to die nak is...:)
2011. jan. 24. 21:29
5/11 anonim válasza:
- So, soldier, did you come to die?
- No, sir, i came yesterday
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:D
2011. jan. 25. 15:11
7/11 DannyZuko válasza:
Rosszu emléxem, hogy Ausztráliát az angolok Börtönszigetnek használták anno? Tehát valamilyen szinten az ő angoljuk alapja a Brit angol. De lehet rosszu emléxem.
8/11 anonim válasza:
Igen, nekem is a today-es/os példa jutott eszembe, amit ott személyesen tapasztaltam, és először kerekedett a szemem, mert to die-ra gondoltam. Amúgy abszolút érthető a beszédük.
9/11 anonim válasza:
nincs semmi gond a beszedukkel, meg lehet szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!