Kezdőoldal » Utazás » Ausztrália » Mik a jelenlegi feltételei...

Mik a jelenlegi feltételei egy esetleges Ausztráliába való utazáshoz, esetleg munkavállaláshoz?

Figyelt kérdés

Bagpacker vagyok, kipróbálnám magam farm melón, jelenleg Hollandiában élek. Mik a feltételei a munkavállalásnak, ha csak túrista vízumot igénylek, de helyben keresek melót és kapok is(prób cseresznye alapon)?

Elméletileg el kell intézzék, hogy legyen adószámom,hiszen turistaként érkeztem az országba, de munkát vállalnék. Rengeteg bagpacker csinálja így, rengeteg youtube videót láttam, viszont egyetlen konkrét információt nem találok sehol milyen dokumentumok és feltételei vannak egy ilyen útnak.

2022. ápr. 6. 18:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
80%

Nekem teljesen mindegy en itt elek evtizedek ota, csak jobb otletnek tartom ha PONTOSAN tajekozodsz elotte. Ja, ma eppen megneztem egy ezzel foglakozo web lapot ahol a all hogy evente 200 magyar fiatal johet igy 18 es 31 ev kozott.de ha angolul beszelsz rendesen akkor ennek te is utana tudsz nezni.

Amit leirtam realis, csak erdekelne hogy ilyen korulmenyek kozt is vallalnal e munkat itt? ez atlagos feltetel ha mondjuk farmon dolgoznal. ennel egyszerubb a gyumolcsszedes de ott kb 10 en vannak egy helyisegben es az ellatast sem mondanam tul jonak. raadasul a gyumolcsfarmok tobbsege tobb szaz kilometerre esik a varosoktol.

2022. ápr. 24. 11:22
 12/25 anonim ***** válasza:
22%
Hát pedig olyan feltételeket írsz, amilyen munkákra jelentkezni akartál kérdező. Vagy mit hittél, milyen a farmi meló? Pózolsz kettőt instára, aztán adják neked a napi több ezer ausztrál dollárt és mondják 2 év múlva lesz csak a következő melónapod?
2022. ápr. 25. 11:12
 13/25 A kérdező kommentje:

Nézd, a munka az munka,3-6 hónapra terveznék, ha tudok mindent, hogy merre megyek, biztos lehetek benne, hogy az ígértek szerint mehetnék, igen, mennék!

Az a 3-6 hónap alatt angol nyelvű környezetben lehetnék végre és nem kellene "Excuseer spreekt U Engels?"

Hollandia nem az a hely, ahol élni szeretek. Magányos hely, mindig borús, sok a drogos a korosztályomban(26 vagyok), nehéz kiigazodni az embereken.Mindenki lusta, csak magával van elfoglalva, nem tudok programokat szervezni, konkrétan nincs életem itt. Szerintem nem én vagyok az egyetlen magyar, aki Hollandiában él. Nem az ország hibája ez, csak nem tudom értékelni a magányt, a csendet és a drogosokat. Mivel Ausztrália gyönyörű, nagy álmom volt egyszer bejárni is azt, ezért kellene a munka ott helyben. Pénzt gyűjtögetni, a szabadidőmben meg valahova elmenni.

Van targoncás jogsim, van jogosítványom traktorra(kb. 2 hónapot dolgoztam, de csak farmon gépekkel etetéssel, alom takarítással foglalkoztam), de autóra nincs. Kétkezi munkát is vállalok, sosem volt büdös a munka.

Angolom körülbelül B1-es szintű, hollandoktól tanultam .Írni-olvasni is tudok. Ettől függetlenül nézek ausztrál dialektussal beszélőkről videókat, filmeket, amikor van szabadidőm.

Ha ez komoly, nekem fel kell adnom az itteni életem, amit ugyan abszolút nem bánok, de ha ezt is teszem ne feleslegesen(biztosat a bizonytalanért). Ezért van bennem bizonytalanság.

2022. ápr. 25. 11:33
 14/25 anonim ***** válasza:
11%

Csak, ha értenél az angol nyelvhez, akkor tudnád, hogy ahány ország, annyi angol. Ausztráliának is saját nyelvjárása van, csak az iskolapadban van irodalmi angol nyelv.

Munkát meg nem tudsz vállalni ott, mit nem értesz meg rajta? Komoly bevándorlási rendszere van. Ausztrália nem Ausztria, nem annyi, hogy fogod odautazol és keresel munkát. Nem, senkinek se működött még ez így, azok akik erről írnak vagy vlogokat csinálnak max pár éven belül lebuknak, hogy valójában évek óta állampolgárok voltak már.

Targoncásból meg traktorosból is annyi van Ausztráliában, hogy bőven találnak helyben. Akkor minek vacakolnának a vízumoddal?

Az írásod alapján meg csak egy álmodozó 14 éves vagy, nem 26.

2022. ápr. 25. 15:50
 15/25 A kérdező kommentje:
Szeretem a magyar társadalmat, hogy nem egy feltett kérdésre válaszolnak 🙂
2022. ápr. 25. 19:10
 16/25 anonim ***** válasza:
34%

Válaszoltunk már a feltett kérdésedre, arról nem mi tehetünk, hogy nem tetszik a válasz. Leírtuk, hogy a munkavállalás nagyon szigorú ott, nem úgy megy, hogy fogod kimész turistaként aztán kopogtatsz házról házra.

Azzal meg, hogy jössz a magyar társadalom szöveggel csak saját magadat buktatod le, hogy az ország határait még soha életedben nem hagytad el.

2022. ápr. 26. 07:44
 17/25 anonim ***** válasza:
61%
Nekem van a farmom, en valaszoltam neked az elobbiekben. Itt nem tudnal tarsasagot szerezni mert ahol en elek az egy olyan resz ahol kisebb nagyobb farmok vannak egymastol kulonfele tavolsagra. a mienk egy kicsi farm de vannak tobb ezer acre-es farmok is ezert a tavolsagok meglehetosen nagyok. akik a farmok tulajdonosai mint en is nem vagyok mar fiatal nincs gyerekem se aki hasonlo koru lenne mint te. nalam altalaban csak akkor vannak alkalmazva emberek amikor eppen idoszakos munka van. Itt korulottunk vannak birkafarmok is de a farmer 90 % ban maga vegzi a munkat kiveve amikor nyiras van gyapjut kell szortirozni vagy fertotleniteni kell a birkakat esetleg ellesi idoszak van. nekem torpemarhaim vannak az Angus fajta kisebb valtozata, ridegtartasuak mert itt nem kell istallozni nem olyan az eghajlat. a kornyek farmarjai kozul akik mondjuk 300 km en belul vannak legtobbje 50 feletti es mivel szuper gepesitett minden a munka nagyreszet el tudjak vegezni. sokkal nagyobb lehetoseg ha mar mindenaron munkat vallalnal a gyumolcstermo videkekeken mert foleg a Covid miatt most nem jottek vendegmunkasok a szigetekrol. Narancs , citrus mango ultetvenyeken fogadnak embereket altalaban 2 honapra. a gyumolcsszedes idejevel nem vagyok tisztaban azt hiszem 3 het munka 3 nap piheno rendszerben dolgoznak, reggeltol amig lehet latni ugyanis a gyumolcs egyszerre erik es napokon belul szallitani kell. A farmerek mint en is sosem alkalmaznak allando munkasokat ha igen akkor az illeto eves szerzodessel van es lakast kap (persze kell erte fizetnie) es evenkent hosszabbitjak (ha akarjak) a szerzodest. Az elottem szolo irta helyesen hogy itt van a vilag legszigorubb pontrendszeru bevandorlasa es nagyon megnezik a holiday visa keroket is ami max 2 ev lehet. Azt hiszem talan 2 orszag van ahol ennel szigorubb a rendszer saud arabia es talan svajc ebben nem vagyok tul biztos. minden informaciot megtalalsz akar magyarul is a Bertok Zoltan bevandorlasi ugynok oldalan. nagyon jo ugynok, viszont nem olcso, mar tobb evtizede intezi a dolgokat nagyon professional es honest ember. Elnezest ha idonkent becsuszik angol szo is de 35 ev utan talan elnezheto nekem mivel nem nagyon kommunikalok magyarul. sok sikert.
2022. ápr. 28. 02:04
 18/25 anonim ***** válasza:

Őszintén nem értem hogy ha le volt írva érthetően/ tisztán hogy turista vízummal nem vállalhatsz munkát.

Mit szeretnél akkor ?ha nem tetszik amit leírtak akkor is fogadd el hogyan Ausztrália nem egy bevándorláspárti ország.

Az hogy nagy álmod az nem jelenti azt hogy olyanba kellene belevágnod amit nem tudsz megcsinálni vagy bele fog törni a fogad és örök életedre megbánod.

A negatív kommentek ès vélemény vagy tanács azért van

hogy ne legyen semmi komoly következménye és ne legyél bajban Ausztráliában úgy hogy illegálisan munkát végzel.

Tételezzük fel hogy a check point on átmész és illegálisan munkát végzel rossz hírnevet hozol Magyarországra ès a

magyarokra ,

illetve benne van a pakliba hogy nem is fizetnek ki vagy elkapnak és lecsuknak.

Erre szükséged van?

2022. máj. 21. 16:19
 19/25 A kérdező kommentje:

Rendben, felfogtam és köszönöm a tippeket, dolgozom rajta! Valóban nem egyszerű, de mindenképp megpróbálom. Elkezdtem CV-ket küldeni cégeknek, videókkal mellékelve a referenciát ept/targonca/reachtruck használatával. Jelenleg ilyen munkakörben dolgozom. Jogosítvány B van, másra nincs. Leírtam nekik mindent, aztán várok. Addig is ittmaradok egyelőre a fenekemen.

Viszont kérek szépen tippeket, mert mindenképp szeretném kipróbálni 🙂

2022. máj. 22. 23:00
 20/25 anonim ***** válasza:
ez jo lepesnek tunik, jobb varni es biztosra menni mintha elkapkodsz valamit. idod van fiatal vagy, sok sikert!
2022. máj. 23. 14:45
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!