Mik a jelenlegi feltételei egy esetleges Ausztráliába való utazáshoz, esetleg munkavállaláshoz?
Bagpacker vagyok, kipróbálnám magam farm melón, jelenleg Hollandiában élek. Mik a feltételei a munkavállalásnak, ha csak túrista vízumot igénylek, de helyben keresek melót és kapok is(prób cseresznye alapon)?
Elméletileg el kell intézzék, hogy legyen adószámom,hiszen turistaként érkeztem az országba, de munkát vállalnék. Rengeteg bagpacker csinálja így, rengeteg youtube videót láttam, viszont egyetlen konkrét információt nem találok sehol milyen dokumentumok és feltételei vannak egy ilyen útnak.
Nem fogsz melót találni, mivel Ausztrália nem EU. Komoly feltételek vannak a munkavállalói vízumnak. Farmi melókra meg nem fognak neked adni, mivel arra találnak helyieket.
Rengeteg bagpacker hazudik csak. Pont ezért nem találsz konkrét információkat.
"Tehát az is hazugság, hogy egyik ismerősöm is így ment ki?"
Pontosan. Leírtam, Ausztrália nem EU, komoly bevándorlási szabályai vannak. Nem úgy megy, hogy felülsz a repülőre, leszállsz, majd élhetsz vígan. Megfelelni a munkavállaló vízum feltételeinek kell megfelelned. Hiányszakmádnak kell lennie, tapasztalattal, stb. Aztán, ha ez meg van akkor szóba állnak veled, hogy szponzorálják neked a vízumot.
Mi lenne, ha megkérdeznéd az ismerősödtől, hogy ő hogy csinálta? :D Esetleg kérdezd érdeklődj konzulátuson, ahol a vízumokról kaphatsz bővebb felvilágosítást.
Egyébként csak úgy farmra nagyon kicsi az esély. Komoly tapasztalat, hiányszakma képesítés, maximális nyelvismeret, szállás, biztosítás szükséges a belépéshez. Csak próba cseresznyére nem kapsz munkát, mert nagyobb lenne a büntetés, mint amennyit a te hozzáadott munkád ér.
Szerintem az ilyen projekt három dologgal indul:
-nyelvtudás
-google használat
-expat fórumokon való nézelődés.
Akkor lesz némi képed arról, hogy mi kell a letelepedéshez, munkába álláshoz, milyen árak vannak, mennyire elfogadóak a külföldiekkel, satöbbi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!