Lehetséges-e nekem magyar állampolgárként egyiptomban B kategóriás jogosítványt szerezni?
És ha igen, milyen követelményei vannak? (gondolok itt pl olyasmire, hogy valamennyi napot ott kell tartózkodni mielőtt elkezdem vagy hasonlók)
Továbbá mi a menete, ugyan úgy zajlik mint nálunk? (kressz, eü, forgalmi vizsga)
Túristaként tartózkodnék kint.
Már írtál ki kérdést, és akkor is megírtam, hogy nem tudsz ott jogosítványt szerezni.
1. Ott is van kresz, és vezetési vizsga.
2. Arab nyelven kell vizsgáznod.
3. Ott is van vezetési óra aminek meg kell lennie.
De ha valami csoda folytán mert mondjuk tudsz társalgási szinten arabul, kint leszek 3 hónapig (nem 1 hétig) akkor sem érdemes ott letenni a jogsit, mert az egyiptomi jogosítványt nem használhatod Európában. Honosítanod kell amihez külön le kell tenned a vezetési és a kresz vizsgát.
Ott könnyebb?
A minap egy ilyen jogosítványos akart nekem tolatni a parkolóban, és még fel volt háborodva hogy miért kiabálok...
Kijelentette hogy jobban vezet mint én, csak az ajtót nem tudta kinyitni, olyan közel állt meg hozzám....
#2 Kösz, hogy válaszoltál a tegnapi kérdésemre is, azt sajnos át kellett fogalmaznom, mert egy moderátor szerint nem volt "érthető" a kérdés.
Arabul nem tudok, de gondolom van angol opció is.
Az, hogy hol érvényes hol nem az irreleváns, a kérdés nem erre irányul. Konkrétan ez érdekelne, hogy minek kell megfelelnem hogy beiratkozhassak egy ottani autósiskolába. Tehát 3 hónapot kell kint tartózkodni hozzá? Valóban kell hozzá letelepedési engedély is?
#4 Köszönöm, hogy megosztottad ezt az izgalmas történetet de ez nem tartozik ide, légyszives legközelebb ne offolj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!