Madagaszkáron milyen élményeid voltak?
Itt lakom a térségben, többször voltam.
Telelni lehet, de azért hűvös van, Antananarivoban majd megfagytam màjusban...
A januàr-februàri ciklonszezont viszont mindenképp hagyjàtok ki, szinte minden ciklont totàlba kapnak a nagy földterület miatt, az amùgyis gyenge infrastruktúra miatt nem épp életbiztosítàs belekerülni.
Belföldi közlekedésre is leginkàbb a repülőt ajànlom, az utak nagyon rosszak, egy 100 km-es ùt akàr egy teljes napig is eltarthat, és nem is épp biztonsàgos, csak helyi kísérővel. Sok helyen nincs is betonút, csak földùt.
Enni nyugodtan lehet (zebut mindenképp, az isteni, meg a romazave, illetve a libamàj), de azért a nyers dolgokkal óvatosan (tavaly volt még pestisjàrvàny).
Bankkàrtyàt nem mindenhol fogadnak el, de szinte mindenhol lehet pénzt kivenni. Viszont van elég sok automata (de ez Afrikàban màshol is így van) ami nem fogad el Mastercardot csak Visa-t (sokat utazom Afrikàba, és MC-om van, így rendszeresen szembesülök a problémàval.
Antananarivot sztem nyugodtan ki lehet hagyni, plàne most, hogy az elnökvàlasztàs körül megy a balhé. Tana amùgy is olyan, hogy helyismeret és idegenvezető nélküm jobb nem màszkàlni.
Nosy bé-n nincs mitől tartani, az olasz maffia kezében van, rendet tartanak. Diego sem rossz, Ile Ste Marie meg szerintem gyönyörű, plàne télen (jùlius-augusztus) amikor rengeteg púposbàlnàt làtni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!