Milyen formában vigyek ki pénzt Egyiptomba, ha hosszabb időre megyek?
Másfél hónapot leszek kint. Még itthon váltsak egyiptomi fontot a teljes másfél hónapra kb., vagy vigyek ki valamennyit, de törekedjek a legtöbb helyen kártyával fizetni (Kairóban leszek), vagy csak simán vegyek ki ott pénzt ATM-ből? Esetleg eurót vigyek ki és váltsam át ott? Hogy járok a legjobban?
Illetve valaki tudja esetleg, hogy hol a legérdemesebb Budapesten nagy összegben valutát váltani?
Köszönöm a segítséget!
Én ott szoktam kivenni. Nem sok ATM van az itthonihoz képest, de azért vannak. Jobban jársz, mint az ide-oda váltással.
Azt nem szeretem csak, hogy az automata folyton a 200 fontokat adja, amit sok helyen nem tudnak felváltani.
Dollár annyi legyen nálad, hogy a vízumot ki tudod fizetni, azt nem szeretik, ha fontban fizeted.
Eurot, vagy dollárt vigyél, mindjárt a reptéren, a vízum megvásárlásakor tudsz váltani fontot, jó árfolyamon. Vannak pénzváltók is, de legyél résen, szeretnek átvágni. Bankban, szállodában tudsz biztonságosan váltani.
Az ottani ATM-mekkel csak óvatosan, figyeld ki, hogy másoknak sikerült-e pénzt kivenni, sok a hibás. Vagy olyannal próbálkozz, amelyik bankban van, ha elnyelte a kártyát, rögtön ki tudják venni. Általában csak dombornyomott kártyát fogadnak el. És elég kevés helyen lehet kártyával fizetni.
Egyiptom nem egy drága ország, nem kell nagyon sok pénzt vinned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!