Hogyan kerülhető el a hírhedt egyiptomi hányós fo. S gyomorrontás?
1. mindig üveges vizet igyatok. Ha veszel akkor is nézzétek meg, hogy a kupakja nem volt kinyitva.
2. fogmosáskor is üveges vizet használjatok.
3. legyen nálatok széntabletta, vagy bármilyen hasfogó tabletta.
Mi megúsztuk az egészet így
Minden kaja előtt egy féldeci pálinka! Vigyetek hp-t vagy ha all in akkor ott,de ne likőrt!
Én is megúsztam szerencsére!
Itthon tabletta nem jó,ott tudsz rá venni,kb 2 euro.
Kairóban veszett klóros a víz, ott nem kockáztatnak egy járványt. Amúgy én sokat járok Egyiptomba, az első 5-6 alkalommal mindig volt hasmenésem, bármit tettem. De nem volt súlyos, max. 1 nap.
Ásványvíz ivás, fogmosás alap. Általában kerülendők a tejtermékek. Tényleg jót tesz egy kis tömény, napi 1-2 korty. Gyógyszert ott kell venni, Antinalt, a többi nem hatásos. Ha összejött a hasmenés, érdemes egy napot koplalni (víz és sóskeksz).
Én is a pálinkára esküszöm, vag a whiskyre. Tunézia, India, Madagaszkár, Szváziföld, Dél-Afrika, Mauritius... egyszer sem kaptam el semmit, mert öblögettem reggel egy-két kortyyal.
Jó, emellett persze palackos víz, illetve kerülni kell az olyan zöldségeket / gyümölcsöket, amik közvetlenül érintkezhetnek vízzel, vagy jéggel. Illetve lehet kapni vízben oldható fertőtlenítő tablettát, amivel ha átmosod a gyümölcsöt, szintén rendben lesz.
Szállodában reggelinél minden olyan dolog kerülendő, amit jégre raknak (vaj, felvágott). Nyers dolgokat is ajánlott kerülni (a hőre legalább elpusztulnak a baktériumok...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!