Ki mit tud Beiráról?
Melyikről?
Itt vannak a lehetőségek:
Beira can refer to:
* Beira (mythology), the mother to all the gods and goddesses in the Celtic mythology of Scotland
* Beira, Azores, a small village on São Jorge Island.
* Beira, Portugal, the name of a region (and former province) in north-central Portugal; three provinces were later known by the name:
o Beira Alta (extinct)
o Beira Baixa (extinct)
o Beira Litoral (extinct)
* Beira, Mozambique, a port city in Mozambique
* Beira Railroad Corporation, operating in Mozambique
* Prince of Beira, a title within the Portuguese royal house
* Beira (antelope) (scientific name, Dorcatragus megalotis), a species of antelope
Hmm, mivel az utazás, Afrika témába írtam, reméltem egyértelmű, hogy Mozambik második legnagyobb városára gondolok!
Lehetséges hogy a jövőben ott fogok lakni, így érdekelne néhány infó a wikipédián túl, de lehet ez nem épp gyakori kérdés, és nem sokan fordultak meg arra.
Második vagyok újra.
Eszembe jutott Paul Theroux: Dark Star Safari című 2002-es útleírása. Az amerikai szerző egy éjszakát Beirában töltött akkor és pár sort ír róla az útikönyvében. De az nem túl biztató. A város lényegében romokban hever, elhagyatott épületek szegélyezik a gazzal benőtt utcákat. Az egykor impozáns Grand Hotel lepusztult épületébe hajléktalanok költöztek be. A környéken az áradások rengeteg taposóaknát mostak ki a talajból, amelyek szerteszét úsztak. Mozambikról azt írja a szerző, hogy nem hanyatló ország, ennél lejjebb ugyanis már nincs.
Ez egy 2002-es leírás, nem tudom, azóta javult-e valamit arrafelé a helyzet. Szerintem nem nagyon.
Ha oda készülsz, javaslom szerezd be a Lonely Planet kiadó Mozambik útikönyvét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!