Melyik az ideálisabb hónap az Egyiptomi nyaraláshoz? Augusztus vagy október?
Sok különbség van?
Hurghadára és Kairóba mennénk.
Namost augusztusban nagyon meleg van. Tehát éjjel is bőven 30 fok felett. Napközben 40-45. Mi egyszer voltunk augusztusban, az iszonyat meleg volt. Nem tudsz vacsorázni a kerthelyiségben mert leég a pofádról a bőr. Július, csak egy fokkal volt jobb. Legutóbb májusban voltunk, hát az remek volt. Éjjel csak 25 fok, nappal csak 35-40. Úgyhogy elhatároztuk hogy többet nem megyünk nyáron. Ráadásul az a főszezon, drágább is minden.
Spec októberben még nem voltam, de Hurghadában egész héten 25-27 fok van most februárban (úgyhogy nem kell aggódni hogy októberben már fázni fogtok). Szóval én egyértelműen októberben mennék. Olcsóbb, nincs olyan meleg, ellenben a tenger akkor a legmelegebb. Kiválóan lehet búvárkodni.
Imádom Egyiptomot! :) Mondjuk én Kairóba nem mentem el. Szerintem az borzalmas egy program. Utazol a buszon 9 órát a sivatagban 50 fokban, megérkeztek, fél óra fotózás a piramissal, a beduin gyerekek leszedik rólatok a ruhát az ékszert és a kaját, aztán elindultok vissza a szállásra. Az egynapos hajótúrát semmiképp ne hagyjátok ki, lehet merülni palackkal is, én sznorkelezni jobban szeretek, de a párom merül mindig. De ha nem mentek a vízbe, akkor is gyönyörű. És a sivatagi quadozást is csináljátok meg, gyönyörű!
- április vége-május-június eleje
- szeptember-október
ezek az ideálisak szerintem
július-augusztus olyan forró, hogy élni sincs kedve az embernek :/ télen meg változékony, hol szeles, hol havazik, hol szemerkél, néha meg szétsül az ember
szeptembertől már korán sötétedik és sok helyen sötétedés után nem engednek bele a medencébe/tengerbe, ami szívás, de olyankor mehetsz sétálni a bazárba vagy kávézni a Marinára :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!