Mennyire biztonságos manapság Egyiptomba utazni? Hurghadába nyaralás szempontjából.
Az egyiptomi turizmus hatalmas bevételi forrás, ezért a hatóságok mindent megtesznek azért, hogy a turista egyben érkezzen meg, és lehetőleg ugyanígy egy darabban jusson haza.
Úgy tudom jelenleg nyugalom van, de ettől függetlenül rengeteg biztonsági intézkedést fogsz látni, ha oda mész: szögesdróttal körbekerített Hurghada-övezetet, géppisztolyos őrséget és fémkereső kapukat mindenütt (de ez már évtizedek óta megszokott dolog arrafelé).
Ettől függetlenül néhány évente mindig van valami támadás, ezek pontos listáját itt találod:
A dologban turista szemmel az az aggasztó, hogy nem tudod kizárni, hogy nem épp a te medencéd mellett lesz a következő lövöldözés vagy robbantás.
Alapvetően azt gondolom, a világ tele van jó helyekkel, ahol nyugodt szívvel nyaralhatsz. Ráadásul olyan helyekkel, ahol nem 45 fok van napközben. Tehát ezeket is érdemes a biztonsági szempontok mellett figyelembe venned.
Akkor jó hogy még nem tettèk tönkre a turizmust.Én szeretem a meleget és a forróságot.Annyira imádom Egyiptomot, amikor ott voltam annyira magaménak éreztem mintha valaha ott éltem volna.Valami különleges vonzalom ez.Biztos, hogy még néhányszor elmegyek ha a pénztàrcám engedi.Sajnos igen drága...
Köszönöm a válaszokat! Minden információ èrdekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!