Párom vízumot szeretne igényelni Algériából, Magyarországra. Mit kell írnom a levélbe?
Be kell vinnie a Nagykövetségre a már elintézett papírjait, nekem pedig írnom kell egy levelet, amit szintén a nagykövetségre kell bevinnie. Mit tartalmazzon a levél?
Nem egy-két hónapra szeretné igényleni a vízumot, házasságkötés is szerepel a terveinkben. Segítsetek kérlek, magyar nyelven megfogalmazni a szöveget. Előre is köszönöm
Az a levél nem egy akármilyen levél, hanem egy meghívólevél. Mellé még kell egy csomó minden, pl. igazolni, hogy van elég négyzetméter lakóterületed és hogy az a te neveden van-e, van-e rendszeres jövedelmed stb. Ha valami hiányzik, nem adnak meghívólevelet.
Nagy felelősséggel jár ez a meghívólevél, ha pl. az illető valamit csinál (pl. a letelt 3 hónap után nem megy haza és elbújik Németországban), amikor elkapják és eljárnak ellene, akkor a kirendelt német ügyvédjének a díját és az onnan való kitoloncolásának a költségeit is te fizeted itthon Magyarországon, hiszen anyagi felelősséget vállaltál érte...
Az efféle "jövök Afrikából és majd egybekelünk" 99 %-a átverés.
" Mellé még kell egy csomó minden, pl. igazolni, hogy van elég négyzetméter lakóterületed és hogy az a te neveden van-e, van-e rendszeres jövedelmed stb. Ha valami hiányzik, nem adnak meghívólevelet. "
Én diákszervezeti munka révén kb. 10 ország olyan 50 diákjának voltam a vízumszponzora a bejegyzett szervezetünkön keresztül 3 éven át, semmi ilyet nem kértek. Kaptam egy-egy telefonhívást a kinti nagykövetségektől, leellenőrizték, hogy nem kamu, plusz az egyetemmel is beszéltek egyszer telefonon és minden ment gond nélkül.
A magánszemély általi meghívás lehet, hogy különbözik ettől, de azt észrevettem, hogy nagykövetségenként változik a hozzáállás komolysága. A kairóiakkal többször kellett beszélnem, míg a nairobi nk-t nem érdekelte semmi, szó nélkül megadták a vízumot. Persze a jelentkezők maguk teljesítették a saját papíros kötelezettségeiket nyilván.
Ha nem vagytok összeházasodva, soha nem fog vízumot kapni. Inkább Te menj ki.
Ez tapasztalat.
Én ugyan így 3x intéztem el a meghívólevelet Algériába a páromnak
De sajnos ott elutasították. Az egész felháborító. Egyszerűen nem találok lehetőséget hogy ide jöjjön. Az egész rendszer szőrnyű. A hivatálos meghívólevelet ott a elutasítják. Miközben Megalázó modon az egész életedet átnézik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!