Kezdőoldal » Utazás » Afrika » Párom vízumot szeretne igényel...

Párom vízumot szeretne igényelni Algériából, Magyarországra. Mit kell írnom a levélbe?

Figyelt kérdés

Be kell vinnie a Nagykövetségre a már elintézett papírjait, nekem pedig írnom kell egy levelet, amit szintén a nagykövetségre kell bevinnie. Mit tartalmazzon a levél?

Nem egy-két hónapra szeretné igényleni a vízumot, házasságkötés is szerepel a terveinkben. Segítsetek kérlek, magyar nyelven megfogalmazni a szöveget. Előre is köszönöm

2014. márc. 10. 13:46
 1/7 kolbászmester ***** válasza:
0%
hogy kő egy vízum hozzad idefele őcséém
2014. márc. 10. 17:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Van erre formanyomtatvány.

[link]

2014. márc. 10. 22:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Az a levél nem egy akármilyen levél, hanem egy meghívólevél. Mellé még kell egy csomó minden, pl. igazolni, hogy van elég négyzetméter lakóterületed és hogy az a te neveden van-e, van-e rendszeres jövedelmed stb. Ha valami hiányzik, nem adnak meghívólevelet.

Nagy felelősséggel jár ez a meghívólevél, ha pl. az illető valamit csinál (pl. a letelt 3 hónap után nem megy haza és elbújik Németországban), amikor elkapják és eljárnak ellene, akkor a kirendelt német ügyvédjének a díját és az onnan való kitoloncolásának a költségeit is te fizeted itthon Magyarországon, hiszen anyagi felelősséget vállaltál érte...

Az efféle "jövök Afrikából és majd egybekelünk" 99 %-a átverés.

2014. márc. 12. 22:38
 4/7 anonim ***** válasza:

" Mellé még kell egy csomó minden, pl. igazolni, hogy van elég négyzetméter lakóterületed és hogy az a te neveden van-e, van-e rendszeres jövedelmed stb. Ha valami hiányzik, nem adnak meghívólevelet. "

Én diákszervezeti munka révén kb. 10 ország olyan 50 diákjának voltam a vízumszponzora a bejegyzett szervezetünkön keresztül 3 éven át, semmi ilyet nem kértek. Kaptam egy-egy telefonhívást a kinti nagykövetségektől, leellenőrizték, hogy nem kamu, plusz az egyetemmel is beszéltek egyszer telefonon és minden ment gond nélkül.

A magánszemély általi meghívás lehet, hogy különbözik ettől, de azt észrevettem, hogy nagykövetségenként változik a hozzáállás komolysága. A kairóiakkal többször kellett beszélnem, míg a nairobi nk-t nem érdekelte semmi, szó nélkül megadták a vízumot. Persze a jelentkezők maguk teljesítették a saját papíros kötelezettségeiket nyilván.

2014. márc. 13. 00:09
 5/7 anonim válasza:
Nem lesz egy könnyű menet. Vízumkérelemnél már maga a családi kapcsolat fennállása is jelentős hátrány. Annak ellenére, hogy a schengeni szabályozás ennek az ellenkezőjét mondja ki.
2014. márc. 14. 07:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha nem vagytok összeházasodva, soha nem fog vízumot kapni. Inkább Te menj ki.

Ez tapasztalat.

2014. máj. 21. 19:49
 7/7 anonim válasza:

Én ugyan így 3x intéztem el a meghívólevelet Algériába a páromnak

De sajnos ott elutasították. Az egész felháborító. Egyszerűen nem találok lehetőséget hogy ide jöjjön. Az egész rendszer szőrnyű. A hivatálos meghívólevelet ott a elutasítják. Miközben Megalázó modon az egész életedet átnézik.

2019. okt. 8. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!