Decemberben utaznánk afrikába. Két éve élünk Németországban. Hol kell a vízumot megcsináltatni? Németországban vagy Magyarországban?
Annak az országnak a nagykövetségén kell csináltatni, ahová mész.
Teljesen mindegy, hogy melyik országban csináltatod, csak legyen az adott országnak követsége. Vagy bemész egy utazási irodába és velük intézteted.
Pont így van ahogy az elsö írta.
Ha kell egyáltalán elöre vízum. Rengeteg országban eleve a határon adják a vízumot. Söt vannak országok ahol kilépéskor is kell.
ha mindenképpen kell elöre vízum, akkor keress rá, hogy hol van KONZULÀTUS (nem követség annak semmi köze a vízumokhoz), és érdeklöd meg, hogyan kell megkérned.
De pl ha münchen körül éltek, akkor olcsobb Mo-ra utazni ha ott is van konzulátusa az adott országnak és ott megcsináltatni, mint pl Berlinbe felutazni.
Pl mi mentünk jamaikára a német férjemmel. Oda a magyaroknak kell vízum, németeknek nem. Magyarországon valami tiszteletbeli konzulátus van és öket felhívtam. rendes volt a konzul, mert mondta, hogy a határon is adnak, nem kell aggodnom, csak kicsit várni kell rá. ès még megadta, ha ott magyarként bajba vagyok hova fordulhatok, mert nincs magyar konzulátus Jamaikán.
ìgy a határon kellett várnunk kb félórával többet mint más németeknek.
Először a német követségüket hívjátok fel. Ha a népszerű célpontok egyikébe mentek, legyen az Kenya, Dél-Afrika vagy hasonlók, akkor nem lesz gond, de a ritkán látogatott országok néha előszednek olyan idióta bürokratizmusokat, hogy csak az utazó saját országában adják ki a vízumot.
Nem Afrika, de a volt FÁK-országok közül pár ezt el szokta játszani.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Mi kamerunba megyünk. A párom kameruni állampolgár.Én és a gyerekek magyar állampolgárok vagyuk. Ugy tudom hogy Mo.-on nincs konzulátus, ezért mi Berlinbe megyünk vizumot csináltatni. Remélem minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!