Marokkóba akarok utazni. Milyen bankkártyát vigyek?
Sziasztok. Marokkóba akarok utazni.
Honnan induljak, hova? (Tehát pl.: Budapestről Casablancába, vagy Bécsből Marrákesbe stb. , melyik a legolcsóbb megoldás?)
Olvastam a neten, hogy a helyi valutát se be, se ki nem lehet hozni.
Vigyek eurót és ott váltsak helyi valutát?
Vagy milyen bankkártyát vigyek? Sima K&H-s bankkártyám van.
Rendeltem Wise és Revolut kártyát. Melyikkel járok jobban?
Illetve a helyi menetrendet hol nézzem? (Busz, vonat, repülő stb.)
Akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, az segítsen. Köszönöm!
Repülőjegyet ott foglalj, ahol a legolcsóbb lesz, és én a helyedben a két fapados céget nézegetném.
A kártya tökmindegy, a menetrendhez pedig remek választás a gugli.
Miért egyedül?
Miért Marokkó?
Mi a célod az utazással?
Mennyi idős vagy?
Fiú vagy lány vagy?
Csak meglátogatnék valakit, ott lennék egy hetet.
32/F
Igazából az érdekel, hogy milyen bankkártyát vigyek, meg a helyi menetrend, hogy ne tévedjek el. :d
Esetleg írj privátot az alábbi linken lévő topikban egykor írt marokkói magyar nőnek. A topik végigolvasása sem árthat.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Mi tegnap jöttünk meg Marokkóból. Ha még releváns a kérdés, válaszolok szívesen.
Marrákesbe van közvetlen WizzAir-járat Budapestről, úgyhogy praktikus nyilván ezzel menni.
Mi kocsit béreltünk, és bejártuk az ország középső részét egy Marrákes–Casablanca–Rabat–Meknesz–Fez–Atlasz-hegység körvonal mentén. Viszont az autóvezetéshez azért kellő tapasztalat és gyakorlat szükséges, mert elég extrém állapotok uralkodnak. Mondom ezt úgy, hogy már jó pár arab országban vezettem. A tömegközlekedésről ebből kifolyólag nem nagyon tudok nyilatkozni, de a városokon belül alapvetően kis taxik (petit taxi) üzemelnek, amelyek minden nagyvárosban eltérő színűek, és rengeteg van belőlük. Városok között pedig az iránytaxikat (grand taxi) célszerű használni. De vannak túraszervező cégek is mindenféle, akik jellemzően kisebb mikrobuszokkal elvisznek bármilyen nevezetességhez, amit szeretnél megnézni.
Én revolutos kártyát vittem, azt a szállodákban, nagyobb éttermekben és a legtöbb benzinkúton elfogadták gond nélkül. Minden máshoz muszáj dirhamot váltani, mert a bazárokban csak azt tudod használni, de még a múzeumok és egyéb látványosságok többségénél a belépőt is csak azzal tudod fizetni. Dirhamot helyben szinte bárhol tudsz szerezni, végeláthatatlan mennyiségű pénzváltó van, valamint ugyanennyi ATM-automata is mindenfelé, ami kiad helyi készpénzt. Dirhamot bevinni és kivinni az országból hivatalosan valóban nem lehet, de senki nem ellenőrizte. Én egy pár maradék érmét hoztam el emlékbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!