Egyiptomba szeretnénk utazni, de nem szeretnénk oltásokat. Törvényszerűen fogunk hányni, ha kiutazunk? Még akkor is ha nem iszunk az ottani vízből? Tapasztalatokat várok.
Egyiptomba utazás feltételeinél nincs kötelező oltás. Egyedül ha fertőzött országból érkezel Egyiptomba akkor kötelező a sárgaláz elleni oltás.
Tudtommal Magyarország nem fertőzött ország így nem kell oltakozni.
Amitől általában hasmenős-hányós nyavaját kapsz ilyen helyeken, azok ellen nincs oltás.
Az ottani csapvízből (gondolom erre gondoltál) szerintem senki épeszű ember nem iszik (sőt, én szinte semmilyen nyaraláson nem erőltetem), mégis van, aki összeszed ilyesmit, szinte bármilyen étellel belefuthatsz gyomorrontásba, mert rengeteg ottani dologhoz - akár étel, akár gyengébb kórokozók - nincs hozzászokva az európai ember gyomra. Enni viszont muszáj, de sok múlik a szerencsén is (na meg a szállodai higiénián)
Van, aki Normaflore és hasonló szerekkel próbálkozik megelőzni, de van, hogy semmit nem ér, ellenben a helyi doki elvileg tud adni valami speckó gyógyszert, ami segíteni szokott, de azt már csak a tünetek megjelenése után.
Ennyit kellett volna csinálni.
"Törvényszerűen fogunk hányni, ha kiutazunk?"
Ekkora butaságot rég hallottam. Persze, a reptéri beérkező terminál tele van okádó emberekkel.
Nem az oltások hiányától lesz hányás-hasmenés, hanem a víztől, ételektől. De ez is egyénfüggő. Ismerek olyat, aki utcai árusnál evett és semmi baja nem lett, meg olyat is, aki nagyon vigyázott, ásványvízzel mosott fogat, nem evett gyümölcsöt, zöldséget (ugye azt is vízzel mossák), mégis elkapta.
Amúgy Egyiptomban minden patikában kapható kifejezetten erre gyógyszer, Antinal a neve, potom pénzért kapható, viszont csak akkor szedd, ha van tünet, ne megelőzésre, mert ez egy antibiotikum.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!