Egyiptomi/tunéziai utazásnál miért kap el mindenki
fosós-hányós vírust?
Figyelt kérdés
Sokszor olvasom itt, hogy annak ellenére, hogy nagy odafigyeléssel betartják az oda utazók a "szabályokat" (nem iszunk csapvizet, nem mosunk fogat csapvízzel, nem iszunk jégkockás üdítőt, stb.), mégis elkapják a hasmenést, hányást.
Valaki tudja esetleg, hogy mi ennek az oka, hogy a magyarok 99%-a megfertőződik, és hogyan lehet TÉNYLEGESEN elkerülni odautazásnál?
Ez valami magyar specialitas, mas orszagokbol mindenki ugy megy egzotikus helyekre, es Egyiptomba is, hogy eszik, iszik es nem fosik. Rossz helyen vagy rosszul csinalnak valamit.
2023. aug. 25. 18:51
12/20 anonim válasza:
Egyrészt más a baktérium flóra, azokhoz a baktériumokhoz nem szokott az itthoniak szervezete, másrészt rosszabbak a higiéniai viszonyok (csapvíz tisztasága, hogyan dolgozzák fel a húst, milyenek az éttermek konyhái, stb., stb.), harmadrészt a legtöbb magyar zabálni megy all inclusive sállásra, és mértéktelenül, nem figyelve semmire zabál.
2023. aug. 25. 18:58
13/20 anonim válasza:
"nagy odafigyeléssel betartják az oda utazók a "szabályokat"
Mégse tartják be azt annyira. Én egyetlenegyszer fostam ott, úgy, hogy 4x voltam.
2023. aug. 26. 01:36
14/20 anonim válasza:
Vki emlitette az Antinal-t, kinti patikaban lehet kapni, ha azt szeded szinte bizonyos hogy nem lesz semmi bajod. En szedtem, persze betartottam a főbb szabalyokat, palackozott vizzel mostam fogat, stb. Nem is volt semmi gond, a nyaralas nagyon jol sikerult Egyiptomban. Viszont vmit megis csak megbolygatott az Antinal, mert utana itthon tobb het volt, mire minden a regi lett, ami a wc-re jarast illeti..
2023. aug. 26. 12:25
15/20 anonim válasza:
14, Jól kicsesztél magaddal az antinállal,azt szigorúan csak tünet esetén szabad elkezdeni szedni. Nem csak a rossz, de a jó bacit is kiírtja a szervezetből.
11x voltam, 1x szaladt át rajtam egy kis fosika, a pizzára amit tett szószt a nő,valami vizes,híg lötty volt, tuti attól. Tisztított vízből van a jégkocka és a saláta, gyümölcs is mosva.
2023. okt. 29. 20:42
16/20 anonim válasza:
Lehet igen, h kicsesztem magammal, de olyan remsztorikat hallottam ismerosoktol, volt olyan,aki a piramis toveben osszefosta magat, annyira nem birt uralkodni magan szegeny.. hat.. igy utolag, ha valasztani kell, inkabb az ami velem volt, mint ez a kinos baleset :D
2023. okt. 30. 11:37
17/20 anonim válasza:
16. Igen,ha igazán a "fáraó átkát " kapod el, azt nem tudod kontrolálni, az átszalad rajtad egy pillanat alatt. Minden más, többszöri wc-re menés, hígabb széklet csak az "idegen" fűszerektől, olajtól és több zöldség félétől van. Reméljük mkit elkerül , mert tuti elrontja a nyaralást. Van olyan ismerősöm, 1x volt, kórházba is került, azt mondja soha többet nem akar oda menni, nagyon rossz emlékei vannak így.
2023. nov. 7. 15:59
18/20 sellolany válasza:
Kétszer voltam Egyiptomban, háromszor Tunéziában, SOHA nem volt semmi bajom! Pedig olcsó szállást veszek igénybe, eszem-iszom rendesen, alkoholt nem fogyasztok.
jan. 23. 23:53
19/20 anonim válasza:
Én a héten voltam Egyiptomban , és sajnos megtalált ez az egyiptomi hasmenés.. majdnem kiszáradtam annyira durván erősen ment a hasam.. konkrétan mintha pisiltem volna
jan. 24. 17:07
20/20 anonim válasza:
19. Sajnálom. Én egy hete jöttem haza, hál Istennek most sem ért utol, pedig ez volt a 12. alkalom.
Márciusban Dominikáról jöttem úgy haza, hogy a 11 órás repülőutat végig hánytam, transfer előtt egy órával kezdődött, a gépre sem akartak felengedni. Kegyetlen volt, nem kívánom senkinek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.