Kezdőoldal » Utazás » Afrika » Tunéziába utazás? Ki mit gondol?

Tunéziába utazás? Ki mit gondol?

Figyelt kérdés

Augusztusban megyünk Tunéziába, de őszintén szólva nincs kedvem. Húgom meg anyukám akar nagyon menni, mert több ismerősük is volt, és nagyon jókat mondtak Tunéziáról. Okok ami miatt nem szeretnék menni:

- rohadt meleg van augusztusban, habár elvileg “csak” 30 pár fok körül szokott lenni, annyi meg simán megvan Budapesten is, sőt.

- nagyon könnyű a hotelből is elkapni valami gyomorbajt, pl hasmenés, mert mint tudjuk a víz nem iható, de sokszor azzal a vízzel mossák pl a gyümölcsöket. Emiatt bennem lenne kicsit a para minden étkezés/ivászat alatt.

- főindok, terrorizmus. Ugye tudjuk, hogy 7 éve turistákat lőttek szitává gépfegyverrel. Azóta elvileg sokkal jobban védik a turista helyeket, de nem valami bizalomgerjesztő a helyzet attól még.

Indokoltak a félelmeim, vagy túlgondolom? Esetleg valakinek tapasztalatai vannak itt Tunéziával kapcsolatban?

2022. júl. 6. 13:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem indokolt a félelmed bár augusztusban én sem odamennék.
2022. júl. 6. 13:13
 2/15 anonim ***** válasza:
31%

Én olyan 14 éves kamasznak nézlek, aki nem tudja mit akar, és semmi nem jó neki. (megjegyzem, a korod gyanússá teszi, hogy itt sme lehetnél, szóval járna egy ban érte).

egyébként Tunézia tényleg gagyi hely, a vidéki prolik érzik menőnek. Szóval csak van némi igazságod is.

2022. júl. 6. 14:07
 3/15 anonim ***** válasza:
57%
Jó az 40 foknak is... Amúgy szerintem Tunézia dögunalom hely. Ha meg terrorizmus akkor lassan ne menj sehova.
2022. júl. 6. 14:11
 4/15 A kérdező kommentje:

#2 akkor ezt nagyon benézted, mert egyáltalán nem vagyok se kamasz, se vidéki. Tudom mit akarok, szoktam utazgatni a világban, de az tény, hogy Afrikában még sosem voltam, mert nem vágyom oda. Nem kicsit vagy rosszindulatú. Egyébként mit kell itt prolizni? Egészséges lelkületű ember ilyet nem csinál egy nyaralós kérdésnél.

Többieknek köszi.

2022. júl. 6. 14:58
 5/15 anonim ***** válasza:

kb 20 éve jártam ott utoljára, de:

- október végén voltunk 38-43 fok környékén

- gyomorbaj akkor is para volt. Palackos vizzel fogatmosni, gyümölccsot is azzal, jeget sehol nem kérünk az italba. Plusz: Bolus adstsingens, Normix(receptre), Neomagnol. (Gugli segít melyik mire jó)

- 20 éve is volt terrorpara, akkor is pukkantottak turistabusokat, meg késelgettek lövöldoztek, és katonai jelenlét is (Géppuskafészek a falu és a szállod bejáratánál). Aki oda megy ennek számolni kell (akárcsak a meleggel).

- az hogy dögunalom, khmm... 3asnak biztos olyan igényei vannak amiket nem talált ott meg, de azért én "dögunalmasoznék" le egy komplett országot. kinek mi az izgalom. Fakultatív programlehetőségek vannak dögivel, látnivaló is akad jócskán. Kit mi érdekel...

2022. júl. 6. 16:57
 6/15 anonim ***** válasza:
4%
Köszi #5 igenis dogunalom. Megfordultam kinatol elkezdve new yorkon át elég sok helyen az elmúlt 25 évben, sehol nem lablogatos nyaralok hanem nevezetessegeket, muzeumokat látogatok, tuneziaban a nagy semmi van. #3as
2022. júl. 6. 17:11
 7/15 anonim ***** válasza:
27%
Minek szopatják magukat az emberek? Elröpködnek oda (ha lesz mivel) 40 fokban aszalódni, ivóvíz veszélyes, messzebb elkóricálni veszélyes, magyarul sem beszélnek, tán még jó kaja sincs. Dehát ugye menni muszáj, mert már az összes szomszéd volt és főszezonban, hogy lássák, nem gond kicsengetni a zsét.
2022. júl. 6. 22:32
 8/15 anonim ***** válasza:

Értem én, tehát:

- Bardo Nemzeti Múzeum

- Tuniszi medina-Hamouda Pasa mecset

- Karthágó

- El Djem amfiteátruma

- Matmata és Ksour

- Kairouan

- Monastir Ribat

- Bulla Regia

- Dougga

- Habib Bourguiba mauzóleuma

+ a természeti látnivalók:

- Neft

- Chott el Jerid

- Douz dűnék

- Mides-szurdok

- Chebika

- Djerba-sziget

- Tamerza

- Jebel Ichkeul Nemzeti Park

ezek mind "a nagy semmi".

Oké, ha te mondod.

2022. júl. 7. 14:21
 9/15 anonim ***** válasza:
3%
Köszönjük a felsorolast, magunkról meg se talaltuk volna😂 mecsettel tele a közel kelet, Törökország, Jordánia, egyiptom mind mind sokkal szeb és érdekesebb ezek után is. Na meg pl a kinai nagy fal is sokkal vonzóbb.
2022. júl. 7. 14:26
 10/15 anonim ***** válasza:
15%
Egy Louvre, egy National Gallery, egy Uffizi képtár.. De itt van egy Bardo muzeum, csuhajj😂
2022. júl. 7. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!