Miért van az, hogy Marokkó egy főre jutó GDP-je ötször kisebb, mint Magyarországé, de az ország infrastruktúrája kb. Dubai szintű?
Három-négysávos autópályák, országot átívelő teljesen kiépített komplett autópálya rendszer, sehol egy darab kátyú, gyönyörű széles TISZTA utcák, sehol egy szemét, esténként rendesen kivilágított Full LED-es közvilágítás, tömegközlekedés világszínvonal, mindenhol a legújabb buszok, legújabb vonat, legújabb villamos. Egészségügy kb. a magyarral van egy szinten.
Mindent folyamatosan újítanak, sokkal több építkezést láttam, mint itt…
Az ottani emberek újabb, jobb autókkal járnak, mint a magyarországiak. Ha nem is nagy különbséggel, de jobban élnek.
Akkor ez mégis hogy?
“A #3 jól írja...”
Inkább osztom az észt, mint disszociatív személyiségzavarban szenvedni
Összesen 2 embertől jött válasz, az egyik te vagy folyamatosan
14: van pár ilyen.... :-DDD
Vagy mind ugyanaz? :-D
Azta…na és Magyarországról nem lehetne ugyanezeket elmondani?? Ennyire nem vagytok képesek objektívek lenni?
A külföldi turista idejön, látja a belpesti szép kirakat utcákat, de ha eltévedne véletlen a nyolcba vagy ne adj Isten kimenne Budapesten kívülre szerinted mit gondolna?
Elég ha csak leszállna a debreceni autóbusz állomáson, ahol kb. afganisztáni, szomáliai állapotok uralkodnak. Pedig a második legnagyobb magyar város.
Igen, Marokkóban is van olyan putri, hogy jajj. DE az arányok! Nem kell a híreket nézni, meg lenézni, hogy jajj mind kecskepásztor (ez rohadtul nem igaz, de akkor inkább már teve, nem?).
Valószínűleg csak azért van Magyarországnak mákja, mert EU-tag és nincs magára utalva. A világ leggazdagabb országaival kereskedik, s van gazdasági szövetségben. A nyugat köldökéhez van nőve.
Míg Marokkónak ez nem adatik meg, nehéz egyedül boldogulni. Kivel kereskedjen? Van egy ezer éve esküdt ellenség Spanyolország, Algéria, ami instabil gazdaságilag. Mauritánia meg no comment.
Autópálya meg rendesen ki van építve náluk. Népsűrűséget is figyelni kell. Sivatag kellős közepére pár tízezer fős városok között minek autópálya?
Nyugat-Szaharát pedig kezdik rendbe tenni, Layooune egész szépen néz ki mostanra egyébként.
Igen, az országok lehetőségeit jelentősen meghatározza a földrajzi helyzetük. De még határokon belül is igaz ez, elég megnézni a szélső megyéink gazdasági helyzetét, és azt, hogy melyik országgal határosak.
Pedig elméletileg ugyanaz a nép lakja mindegyiket.
Egy főre jutó GDP Marokkó: 4 218 USD, Magyarország 18 535 USD, tehát Magyarország gazdagabb. Bár abban igazat kell adnom a kérdezőnek, hogy amikor Marokkóban jártam én is azon lepődtem meg, hogy mennyire egyenrangúnak tűnik a férfi női viszony, tényleg vannak jó vonataik és útjaik. Vagy a tanári fizetésről egész jókat mondtak. Kívülről jól nézett ki a kórház :)
De Marokkó nem Dubai. Sokat voltál gazdag részeken. A Szahara, bár fantasztikus hely, az látszik, hogy olyan sok pénz arrafelé azért nincsen. Nézd csak meg a googlemaps-en mi van Marrakesh alatt. Semmi. Elfogynak az utak, onnét ha jól tudom abszolút nincs vasút délnek... és ha Marokkóban nézed a googlemaps-et az az egyenes vonal a Nyugat-Szaharai Köztársaságnál nincs ott, azért nincs, mert Marokkó szerint ott nincsen határ, és ott van a területen a hadseregük. Nézd csak meg mit látsz a googlel, próbálj infót találni a városokról, keress hoteleket arra a Bookingon. Amikor én néztem semmi nem volt szinte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!