Valaki valami finom receptet Valentin napra?
Gombás-szalonnás szarvasragu Chateau Teleki Villányi Cabernet Franc-kal
Hozzávalók:
40 dkg szarvascomb
25 dkg csiperke vagy 2 doboz konzerv szeletelt gomba
2 db közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5-10 dkg füstölt szalonna
2 dl olaj vagy zsír
só
bors
őrölt pirospaprika
őrölt fűszerkömény
majoránna
borókabogyó
2 dl Chateau Teleki Villányi Cabernet Franc
2 evőkanál liszt
2-3 dl tejföl
Elkészítés: A húst vékony szeletekre vágjuk, előfűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, fűszerköménnyel, majoránnával és borókabogyóval, majd kb. 10 percig pihentetjük. Az olajat annyira melegítjük fel, hogy a húsokat gyorsan átforgatva meg tudjuk pirítani, majd a húst félretesszük addig, amíg összeállítjuk a gombapaprikást: az olajon kicsit megsütjük a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük kicsit, és beletesszük a gombát, valamint a fűszereket és a bort is. Ezután az elősütött húsokat visszatesszük a gombapaprikásba, és együtt kb. 30 percig főzzük. Ha megsült, a húsokat tepsibe vagy jénaiba érdemes kiszedni, majd a gombapaprikást behabarni. Végül a gombás szószt ráöntjük a húsra, és kb. 20-25 percre forró sütőbe tesszük. Egy palack behűtött Chaetau Teleki Villányi Cabernet Franc-kal ajánljuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!