Miért nem tiltják be a Valentin napot?
A karácsonyt ünneplitek? Az sem ősmagyar ünnep, egy mesterségesen kreált valami, amit csak az egyház talált ki.
A húsvétot ünneplitek? Az sem más, mint egy egyházi kreálmány.
Az anyák napját sem? Pedig akár hiszitek, akár nem, bár ógörög gyökerekkel rendelkező ünnep, a modern korban először az USA-ban lett ünneppé nyilvánítva, és gyakorlatilag ezen felbuzdulva vette át a többi ország.
Egyébként meg hadd idézzek a Wikipediáról:
"Az ókorból eredő ünnepet a keresztények február 14-én ünneplik, ami pontosan egy nappal az ókori Római Birodalom kedvelt Lupercalia ünnepe előtti nap. A rómaiak az ünnepet Lupercus és Faunus isteneken kívül az ókori Rómát alapító legendás testvérpár, Romulus és Remus tiszteletére tartották meg. A pogány ünnep központjában az a Lupercal nevű barlang állt, ahol a monda szerint egy farkas a városalapító két fiúcskát szoptatta.
A keresztény szokás eredete, hogy Szent Bálint, Terni (akkori nevén Interamna) püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata."
Ízig-vérig amerikai eredetű ünnep, ugye?
Nyilván nem tudod h a köv nap febr 15 meg a Szinglik világ napja. Am meg engem nem zavar ez is megerősít benne h mér jó szinglinek lenni megsporolhatod a Valentin napot :)
A magány meg a depresszió meg nem függ össze a párkapcs állapottal. Előbbi 1 lelki állapot utóbbi meg 1 pszihés probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!