Szíven és virágon kívül milyen jelképei vannak még a Valentin-napnak?
Kedves Egyes, nem tudom, miért baj, hogy amerikai. Vagy annyira nem szereted őket?
Csoki, bonbon, képeslap..
A Valentin-napnak semmi köze Amerikához, ez egy elterjedt tévhit.
Szent Valentin (Valentinus) a 3. századi Rómában tiltott esküvőket vezényelt le, tehát a szerelem jegyében szembeszállt a szabályokkal. Később mártírhalált halt, egy február 14-éi napon. Ez egy keresztény ünnep lényegében, ami az emberi üzenetének értelmében a szerelem ünnepévé avanzsált.
Lényegében ennyi a háttér, de persze a részleteknek utána lehet olvasni. Nem mondhatni, hogy nagyon amerikai ünnep volna, mégha esetleg nekik jutott is eszükbe a szerelem ünnepévé tenni. Ha az amerikai függetlennéválást ünnepelnénk, na AZ volna nevetséges, hiszen az az ő nemzeti ünnepik. A Valentin-nap nem az.
Kérdező, bocs hogy nem a kérdésre válaszoltam, de gondoltam nem árt némi felvilágosítani néhány másik (nem) válaszolót. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!