A Valentin nap a szerelmesek ünnepe, nem? Vagy rosszul tudom?
Ez a Valentin-nap lényege tömören:
Szent Bálint napján (Február 14-én) tartják főleg az angolszász országokban a Bálint-nap (angolul Valentine's Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol név közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és az utóbbi másfél évtizedben népszerűvé. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt Magyarországon elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket."
Tehát, ha valaki tartja is ezt a napot, a barát szüleinek megajándékozása - enyhén szólva - nevetséges túlzás.
angliában pont bárki kaphat bárkitől. ez a lényege, pl a névtelen valentinnapi kártya, nem tudod kitől kaptad. ha valakinek örömet akarsz szerezni, küldesz egyet névtelenül :)
sokak szerint a szeretet ünnepe is, nem csak a szerelmeseké. miért ne?
Lévén, hogy angolul a "love" szó egyszerre jelent szerelmet és szeretetet, az angol forrásokból elég nehéz lefordítani, hogy akkor most kiket is ajándékozunk ilyenkor.
Szerintem kedves gesztus volt az "apóstól", én valószínűleg küldenék 14-én egy sms-t, amiben megköszönöm még egyszer a bonbont, de nem vennék ajándékot.
Japánban ilyenkor a lányok pralinét készítenek annak a fiúnak, aki tetszik nekik. Egy iskolában a népszerű fiúk egész sok csoki tulajdonosai lehetnek.
Egyébként tök mindegy, hogy ki ad, csak senki se várja el, hogy ő majd kapni fog valamit. Főleg nem kell szemrehányást tenni a másik félnek, ha mi esetleg nem kapunk semmit, vagy szerinte csacskaság ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!