Kezdőoldal » Ünnepek » Valentin nap » Egyedül állóak, szerintetek...

Egyedül állóak, szerintetek nem giccse a Valentin-nap?

Figyelt kérdés
Csak pár éve lett ez a nagy Valentin-napozás ilyen felkapott,de én az elejétől fogva utálom. Olyan giccses,nyálas,túljátszott valami. Az összes létező ünnep közül ezt utálom a legjobban. Más is van így? Azért elsősorban az egyedülállóaktól kérdezem,mert ugye aki épp szerelmes másként látja a dolgokat.
2012. febr. 12. 00:55
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
100%

Giccses lett és miért? Mert mindenhonnan azt sugallják hogy vegyél, költsél a szerelmedre. közben meg tök 8 hogy luxus terepjárót, vagy házat veszel neki ha nincs mögötte semmi szívből jövő érzelem.

Ha nekem van valantin napkor barátnőm, általában mindig azt kérem hogy ne vegyen semmit, hanem töltsük együtt azt a napot. Ennyi nekem bőven elég.

2012. febr. 12. 10:40
 12/24 anonim ***** válasza:
93%

Egyébként szerintem a hálaadás pont egy olyan ünnep, aminek a szellemiségét igazán átvehetnénk. Mondjuk csak annyit, hogy legyen egy nap az évben, amikor összejön a család, barátok, együtt vagyunk, senkit nem hagyunk magára, és hálát adunk azokért a jó dolgokért, amik az elmúlt évben történtek velünk.

Így mindenki legalább egyszer egy évben magába nézne, és rájönne, az életének bizony vannak jó dolgai is!

Amúgy a karácsony lehetne ez az ünnep, de nálunk a családok bezárkóznak, és nagyon sok embert hagyunk magára karácsonykor. No és ahelyett, hogy a lelki dolgokkal foglalkoznánk, inkább csak az ajándékok érdekelnek..

2012. febr. 12. 11:06
 13/24 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egy teljesen szabadon választott ünnep. Szabad tartani, meg nem is... lehet egyáltalán nem tudomást venni róla. Az utóbbi években a Karácsony ellen is erősödnek a hangok, hogy csak a pénzről szól, meg a nyomorult fenyőfák kivágásáról, de szabad azt is nem megtartani. Akár a Húsvétot is lehet mellőzni, nincs piros tojás, nem locsolunk, stb. Aki meg szereti a Valentin napot, azt ne bántsuk, nem árt ez az ünnep senkinek, ha éppen szíveket adnak egymásnak az emberek örömmel, hát adhassanak. Ha adok egy piros szívet, az giccses, ha adok egy piros tojást, az meg nem?
2012. febr. 12. 11:21
 14/24 anonim ***** válasza:

Hát, aki nem akarja ünnepelni, az ne tegye. Én sem pl.

De, akinek meg tetszik, érezze jól magát. :)

Én nem szeretem előírni másoknak, hogy mit csináljanak, nem szólok bele abba, hogy ki mit ünnepel.

2012. febr. 12. 12:39
 15/24 anonim ***** válasza:
58%
Én nem vagyok egyedülálló, de szerintem is giccses. Először is: ha szeretsz valakit, azt az év minden napján szeretni kell, nemcsak bizonyos napokon. Másodszor: az igazi szeretet nem az, amikor mindenféle méregdrága ajándékot veszel a másiknak, vagy puccos helyekre viszed, vagy egyéb marhaságokat találsz ki neki, hanem az, ha őszintén odafigyelsz rá. Harmadszor: ezek a "klasszikus" Valentin-napi ajándékok, amikkel tele van minden kirakat (szívecskés plüss, I love you-s szirmú rózsák, rózsaszín, szív alakú lufik), egyszerűen hányingerkeltőek.
2012. febr. 12. 13:00
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként még egyedülálló koromból én is emlékszem arra, hogy milyen pocsékul tudja magát érezni az ember ilyenkor, úgyhogy meg tudom őket érteni. Hiszen az év egyéb szakában sincs szinte másról se szó, csak a szerelemről, hogy jaj, de szép, meg jaj de jó, meg jaj, de szánalmas vagy, ha nincs senkid, mert ez az egyetlen, igazi földi boldogság a világon. (Hát ez nem egészen így van, de mindegy...) És ilyenkor úgy érezhetik, hogy ezt még inkább az orruk alá dörgölik. Szóval ez meg a másik hátránya.
2012. febr. 12. 13:11
 17/24 A kérdező kommentje:

Jaj,meg mikor a húszas évei körül járó lányok nézik,hogy a barátjuknak melyik díszpárnát vagy plüssöt vegyék :) A múltkor szó szerint nevető görcsöt kaptam amikor láttam egy ilyet :)

Amúgy még egy bocsi,hogy az egyedülállót külön írtam. :)

De igen,lehet abban is valami,hogy rossz mikor szánakoznak rajtad hogy "Te szegény,megint egyedül Valentin-napon? Majd talán jövőre..." -mikor én nagyon szuperül érzem magam.

2012. febr. 12. 13:23
 18/24 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én úgy állok hozzá, mint az anyák napjához, vagy a nőnaphoz, stb., megünneplek valamit, amit végül is lehetne az év bármely szakában, de van egy kiemelkedő nap neki. Talán egy kis figyelmeztetés is lehetne sokaknak, hogy van valakid, figyelj rá, vigyázz rá, ezen a napon jusson eszébe, ha már a többin nem. (már, aki olyan persze)
2012. febr. 12. 14:01
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Az USA-ban sem ünneplik olyan sokan mint hiszitek.Csak pár államban szokás.Nem egy amerikait ismerek és ők sem ünneplik.Szerintem sincsen rá szükség , a halloweent szeretem és tartok is de valentin napot nem.
2012. febr. 12. 14:39
 20/24 anonim válasza:
100%
én szeretem ezt az ünnepet, mégpedig a fiam miatt aki most 7 hónapos, és valentin a neve. mi ilyenkor őt ünnepeljük.
2012. febr. 12. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!