30 fős "állófogadást" tartani lakásban?
Esküvő után ne otthon legyen már buli. Még a legkisebb esküvőkön, ahol csak tanúk vannak is elmennek valahova ebédelni. Ti tudjátok, de szerintem ilyenkor illik is egy ebéddel megvendégelni a résztvevőket. Aztán hátha adnak ajándékot is némi készpénz formájában, ami bőven fedezi az ebédet. Jobb ezt olyan helyen megejteni szerintem, ahol fel vannak készülve a vendéglátásra. Vagy ti akartok az esküvőtök napján 30 embert kiszolgálni?
2017. okt. 2. 16:27
12/22 A kérdező kommentje:
"Esküvő után ne otthon legyen már buli. Még a legkisebb esküvőkön, ahol csak tanúk vannak is elmennek valahova ebédelni."
És akkor ezt mindenkinek így kell csinálni? :-D Voltam olyanon, és nem volt jó. Nyilván az a cél, hogy megvendégeljük a résztvevőket. Nem mi, de pl. két sógornőm is van, majd azokat megkérem, hogy kicsit segítsenek be :-) Fordított esetben nekem nem okozna gondot, szerintem nekik sem fog. És hidegtálak lesznek, műanyag evőeszközökkel. Max azokat kell kidobálni :-D
Akkor ezt már eldöntötted, úgy érzem. Én nem gondolnám, hogy egy étterem különtermében annyira feszengeni kellene, de otthon lakásban is meg lehet oldani nyilván. Csak az előbbiekben vázolt kellemetlenségekre kell figyelni. De ha nektek mindegy, akkor arra a pár órára valószínűleg mindenki kibírja majd. Sok boldogságot!
2017. okt. 2. 16:46
14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én bìzom benne azért, hogy majd nem csak kibìrni akarják :-)) Talán még majd jól is érzi magát mindenki. :-D
Legyen úgy. A "kibírás" alatt azt értettem, hogy az alatt a pár óra alatt hátha nem lesz probléma, hogy nincs meg a kellő infrastruktúra.
2017. okt. 2. 17:05
Ha nem lehet leülni, az szerintem problémás, és tényleg mindenki azt várja majd, hogy mehessen. Nem írtad időben meddig tartana (2-3 óra?).
Szerintem amúgy nem kivitelezhetetlen, 30 fő nem olyan sok, csak jól át kell előre gondolni.
2017. okt. 2. 17:27
17/22 A kérdező kommentje:
3-4-5 óra kb. De ahogy ez ilyenkor szokott lenni, elkezdenek majd szállingózni, nem hiszem, hogy estig maradnának pl. a családosok, meg idősebbek. De székeket majd bérlünk még 10-15 darabot.
De minek kérdezed ha te már eldöntötted? Én voltam hasonlón, alig vártam hogy ne legyen ciki eljönni. Pont a wc miatt. Ráadásul a házigazdákkal se tudtunk beszélgetni mert állandóan pakolásztak és rohangáltak. Házibulinak, 10-15 fővel még elmegy, de esküvő után 30 fővel...nekem olyan smucignak hatna az egész, rossz szájízzel jönnék el.
Én biztos lefoglalnék egy különtermet valami hangulatos étteremben, ott is lehetne vegyülni, enni-inni, táncolni.
2017. okt. 2. 17:52
#18: ugyanez a véleményem. Ha rokonotok lennék, esküszöm azt mondanám, hogy állom a költségeket, csak olyan helyre menjetek életetek egyik legfontosabb napján, ahol elfértek, és ahol nem eldobós műanyag evőeszközzel kell enni a hidegtálat. Úgy számolom, 30 főre 120 ezer forintból bőven kijönne egy kétfogásos ebéd egy pohár pezsgővel valami szolid helyen, és nem idegenekkel vegyülve, hanem külön, csak rátok figyelő pincérekkel. Női-férfi wc-vel, és még széket sem kellene bérelnetek. Csak arra gondolj, hogy honnan rendelsz 15 széket, mekkora teherautóba fér bele, mennyiért adják, mennyiért szállítják helybe. Vagy személyautóval vinnéd 3-4 fordulóval? Nem kötözködésből, csak annyi ilyenről hallottam már, hogy utólag jönnek rá az emberek, hogy az ilyen "majd én otthon megcsinálom" nagy vendéglátások nagyjából ugyanannyira jöttek ki, mint ha elmentek volna olyan helyre, ami ezért van, csak sokkal több meló meg nyűg így.
2017. okt. 2. 18:03
20/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm az észrevételeket! :-)
Kapcsolódó kérdések: