Kezdőoldal » Ünnepek » Születésnap » Hogyan illik ilyenkor?

Hogyan illik ilyenkor?

Figyelt kérdés

Elhìvtam pàr barátnőmet egy pubba hogy szülinapom apropòján üljünk be egy este.Hogyan illik? Én fizetem az ő szàmlájukat vagy mit fizessek ha hìvtom őket? Sose voltam ilyen helyen ès a szülinapomat se ünnepeltem mèg meg. Ki mit csinàl ilyenkor? :D Mit tudunk egy pubban csinálni ? stb. Félek. :D

Köszönöm! :)

23/N

2017. febr. 27. 00:36
 1/8 anonim ***** válasza:

A magyar szokásjog szerint a meghívott nem fizet (hacsak egyénileg valami igen különlegeset és drágát rendel magának...)., nem is iszik!

.

[A másik, általam sokat emlegetett mondás (viccként!): aki velem jön kocsmába, nem fizet.

Viszont: aki nem fizet, nem is iszik!]

2017. febr. 27. 07:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Bocsánat! A második sor "nem is iszik!" figyelmen kívül hagyandó!
2017. febr. 27. 08:01
 3/8 anonim válasza:
Szia, erdemes erdeklodni a pub honlapjan, vagy akinel foglaltad az asztalt, hogy milyen kajat ajanlanak, erdemes elore kigondolnod, hogy rendelni fogsz egy csipegetos eloetelt, aztan meg ehettek valamit. Ez jo kerdes. Voltam olyan szulinapi buliban, hogy a szulinapos mindent megszervezett es mondta, hogy a vegen o fizet es kb ilyen tartkoru volt. En a helyedben kifizetnem, mert ugye ok meg hoznak ajandekot, es (jobb esetben) visszahivnak Teged. Ez lenne a normalis, de persze nem ezt a vilagot eljuk.. a pontokat arra raktam, hogy valaki meg ajandekot se visz. Nekem volt olyan szulinapom, hogy lefoglaltam a helyet X fore, es mondtam is, hogy rendezem a szamlat stb, de nem engedtek, sot meg tortat is hoztak (de errol tudtam). Szoval elvileg vihetnek tortat, a helyen megengedik, hogy megegyezek altalaban, berakjak neked a hutobe es adnak majd tanyert meg villat. Szoval osszessegeben, en felajanlanam, hogy fizetem (nem lesz olcso), aztan majd meglatod. Nekem olyan is volt, hogy mondtam, hogy en allom, de az egyik bnom a kezembe nyomott egy 20ast mielott hazament... szoval meglaotd :) jo unneplest
2017. febr. 27. 09:38
 4/8 A kérdező kommentje:

Kb. 5-6 fő lesz.

Viszek tortàt.Veszek kòlàt,pezsgőt meg chipset.Azt hiszem ez ìgy jò.Nem!? :)

Köszönöm mindenkinek! :-)

2017. febr. 27. 21:12
 5/8 anonim válasza:
Mi úgy csináltuk, hogy elmentünk egy pizzériába, volt akit elfeleztek egy pizzát, desszertet, üdítőt egyénileg rendeltünk. Három embernek tartottuk a szülinapját, mindenki magának fizetett.
2017. febr. 28. 17:03
 6/8 anonim válasza:
Szia! Nem tartom jó dolognak a kocsmában való tartózkodást. Sajnos megszokott találkozóhely lett a fiatalok körében is. És az alkohol fogyasztása is. Ez nem helyes!
2017. márc. 1. 02:02
 7/8 A kérdező kommentje:
Èn nem fogyasztok alkoholt csak ők.
2017. márc. 1. 02:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Én a szülinapomon egyből közöltem amikor mindenki megérkezett,hogy "köszi hogy eljöttetek bla bla bla, az első kör italt én fizetem, a többi mindenkinek saját zsebes"

Ennyi volt a dolog és kész ;)

2017. márc. 1. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!