Mérnökinformatikusnak érdekes program?
A segítségeteket szeretném kérni: barátomnak nemsokára itt van a szülinapja (március, de jó, ha előre gondolkodik a zember).
Mérnökinformatikusnak tanul, a szabadidejében is szeret programozni, szóval ez a hobbija is.
Arra gondoltam, szülinapjára valami közös programmal lepném meg, ami esetleg ilyen témához kapcsolódó.
Van esetleg konkrét ötletetek: pl valami kiállítás, esemény konkrétan (Budapest), ami egy ilyen beállítottságú embernek tetszhet? Én nem vagyok otthon az ilyesmiben, teljesen más területen vagyok, úgyhogy minden tipp jól jön.
(Ha azt írnátok, az informatikus is ember és nem kell feltétlenül ilyen program- teljesen igazatok van, más dologban is gondolkozom természetesen, csak felmérek minden lehetőséget :))
Még nem dolgozik, de fejleszteni szeretne.
Oké, hogy nyitott mindenfélére, de most szeretnék tényleg egy ilyen progit neki...
Én 14 évesen kezdtem önállóan programozással foglalkozni, 20 évesen kezdtem főállásban dolgozni, mégis volt mindig valami amin dolgoztam :) 1 nagy projekt volt, meg néhány kisebb-közepes...
Akkor mit szokott programozni? valamit csak csinál :)
Az a gond ezzel, hogy vagy ő, vagy olyan aki ismeri ő tudna olyat mondani ami megfelelő lenne...mert lehet elmentek valami konferenciára ami őt egyáltalán nem érdekli...
Vannak nagyon jo (akar etikus hacker) szakmai konferenciak, de azokat nem ajanlom.
Mint a nevuk is mutatja: szakmai, arra az ember egyedul/kollegakkal megy, nem baratnovel.
(Tudom, en is rendszeresen jarok ilyenekre.)
Nektek inkabb valami kozos kulon program kellene.
Toltsetek idot egyutt, akar menjetek Bowlingozni vagy akarmerre, ami esetleg erdekli.
De őt szinte csak ez érdekli igazán.
Olyanra nem akarom elvinni szülinapi ajándékként, ami nekem ajándék igazából :(
Tavaly volt egy ingyenes konferencia ami erről szólt.
Hát az nem neked való :) mármint nem sokat értenél belőle, én ilyenre biztosan nem mentem volna barátnővel, de lehet ő neki jó érzés lenne ha ott lennél vele, te ismered :) engem zavarna, hogy X órát ott ül a barátnőm és a tizedét sem érti annak amit magyaráz az előadó...
Az a "gond" a fizetősökkel, hogy azoknak meg elég borsos ára van, szóval 2 főre nem érné meg befizetni, ha te csak szívességből mész...a barátodnak lehet megérné kifizetni az összeget, de egy kísérőnek aki nem ért a témához annak nem :S
Ha van rá kereted akkor esetleg ajándékozhatsz neki mondjuk egy 1 hetes tanfolyamot. Én voltam ilyenen, a munkahely fizette, nem volt olcsó (ez relatív, 350e volt ha jól tudom), de nagyon nagyon hasznos volt számomra!
Szóval te mennyit szánnál erre a célra?
"Olyanra nem akarom elvinni szülinapi ajándékként, ami nekem ajándék igazából"
néha kell a kikapcsolódás, nem csak a munkának és a hobbinak élni :) ezt ne úgy nézd, hogy elveszed az idejét a hobbijától, hanem, hogy együtt töltitek az időt
attól mert bowlingoztok, még érezheti jól magát! az tök jó szórakozás :) persze olyat kell választanod ami tetszik neki
Március 14-ig van a Millenárison egy Nemzetközi űrkiállítás. Pont ma néztem, hogy el kellene menni.
Szerintem ez elég érdekes program lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!