Mérnökinformatikusnak érdekes program?
A segítségeteket szeretném kérni: barátomnak nemsokára itt van a szülinapja (március, de jó, ha előre gondolkodik a zember).
Mérnökinformatikusnak tanul, a szabadidejében is szeret programozni, szóval ez a hobbija is.
Arra gondoltam, szülinapjára valami közös programmal lepném meg, ami esetleg ilyen témához kapcsolódó.
Van esetleg konkrét ötletetek: pl valami kiállítás, esemény konkrétan (Budapest), ami egy ilyen beállítottságú embernek tetszhet? Én nem vagyok otthon az ilyesmiben, teljesen más területen vagyok, úgyhogy minden tipp jól jön.
(Ha azt írnátok, az informatikus is ember és nem kell feltétlenül ilyen program- teljesen igazatok van, más dologban is gondolkozom természetesen, csak felmérek minden lehetőséget :))
én programozó vagyok, hobbi szinten is nagyon szeretek ezzel foglalkozni, de a barátnőmtől nem várok ilyen ajándékot, sőt, inkább teljesen más témának örülnék...
embere válogatja, hogy mi érdekli...
egy jó mozi, múzeum látogatás is simán jó lehet...
vagy szerinted ő ennek örülne (csak)?
22F
Persze, hogy nem csak ennek örülne, eddig nem is voltunk soha ilyen programon, mindig csak másfajtán.
Viszont gondoltam, ha itt lesz valami tényleg érdekes ötlet, miért ne. Ő imádja ezt, és érdeklik az ilyen szabadidős programok is. Ha nem lesz ilyesmi, akkor nyilván másfélét találok ki, ami nem ilyen témájú.
nálam a süti a nyerő :D de kinek mi :D
én nem untatnám a barátnőmet szakmai dolgokkal...tehát oké engem érdekel a programozás, szeretem, de a barátnőm kisgyermekápoló, szóval teljesen más az érdeklődési köre...
vele nem szívesen mennék informatikusoknak szóló programra, de pl a legjobb barátommal akivel évek óta együtt játszunk, dolgozunk, vele igen...mert őt érdekli...
szóval inkább olyasmi programra mennék ami mind2 félnek jó, vagy esetleg egy teljesen új dolog...
Pl nem tudom mennyire érdekli, de vannak ezek a szabadulós játékok, sokan pozitív véleménnyel vannak róluk, szóval lehet nektek is nagyon tetszene...
Esetleg olyan múzeum ami mindkettőtöknek hasznos lehet...
22F
Szabadulós játékon pont most voltunk :)
Én meg orvostanhallgató vagyok, de érdekel az, amit csinál, engem ezek nem untatnak, mindig kérdezem is, hogy min ügyködik épp és ha nem értem, akkor elmagyarázza. Szerintem egyáltalán nem unalmas, sőt, teljesen ismeretlen dolog, amiből csak tanulni lehet.
Süti sütésben sajnos nem vagyok túl jó, de azért majd igyekszem fejlődni :)
De jó lenne valami program... az a baj, hogy engem nagyon sok minden érdekel, amire ő mindig elkísér, de őt leginkább a programozás foglalkoztatja.
Úgyhogy valami olyan programot szeretnék kitalálni, amit nem csak azért élvez, mert látja, hogy nekem tetszik, hanem olyat, ami tényleg az ő számára érdekes.
Az a szép a programozásban, hogy sok dolog előre vihet benne még úgy is, hogy semmi köze hozzá :)
Pl nekem egy beszélgetésnél egyetlen mondatból egy komplett rendszer rajzolódott ki a fejemben...
Programozásban sok megoldás áthozható akárhonnan csak tudni kell hogyan kell megvalósítani...
Szóval ami őt nem érdekli az nem feltétlen unalmas számára, csak más szemszögből nézi és a saját szakmájában hozhat ötleteket...
Milyen dolgokkal foglalkozik?
Az oké, hogy programozás, de programozásban 10000000001 dolgot meg lehet valósítani...
Lehet olyan témában kellene keresned amivel foglalkozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!