Kezdőoldal » Ünnepek » Születésnap » Mit kérjek szülinapomra?...

Lovas8 kérdése:

Mit kérjek szülinapomra? Többi lent 12 / l

Figyelt kérdés
Hat olyan közepes árkategóriában kene pl laptopot telefont ugysem kapok könyv az maksz csak ilyen lovas ami nem mesekönyv szeretem az allatokat társasjatek nem mert ma van egy csomó akk jarok lovagolni ugyh szerintem nem lenne rossz eggy lovaglo kobak taskám van ruhá azt ,ajd ugy is kapok de valami hasznosat es szorakoztatot szeretnék
2015. febr. 1. 19:05
 1/5 anonim válasza:
32%
Ha a konyvek tetszenek, akkor ajanlom elsosorban a Magyar helyesirasi szotart. Egyebkent a lovaglo kobak jol hangzik, mast pedig nem igazan tudok ajanlani, mivel csak annyit tudtunk meg rolad, hogy szereted a lovakat. Egy kicsivel tobb informaciot?
2015. febr. 1. 19:25
 2/5 anonim ***** válasza:
31%
Első, az neked is jól jönne. Helyesen így van: Magyar Helyesírási Szótár. Tulajdonnevek írása: kb 5-es anyag.
2015. febr. 1. 20:19
 3/5 anonim ***** válasza:
58%

Hadd javítsalak ki, utolsó, a fölényes stílusod miatt nem tudom megállni:

A címek két nagy csoportra oszthatók: állandó címekre és egyedi címekre. – Állandó cím az újságoké, hetilapoké, folyóiratoké. Ezeket az jellemzi, hogy több, sőt sok szám címeként használatosak. – Egyedi címük van viszont az irodalmi műveknek, a cikkeknek, a képzőművészeti alkotásoknak, a zeneműveknek stb.

Az egyedi címeket, tehát a költői művek, könyvek, értekezések, cikkek, képek, szobrok, zeneművek, műsorszámok stb. címét a következőképpen írjuk:

A többszavas címekben csak az első szót és a tulajdonneveket írjuk nagy kezdőbetűvel: Magyar értelmező kéziszótár, Képes politikai és gazdasági világatlasz.

Tehát helyesen Magyar helyesírási szótár, ha már 5.-es tananyag.

[link]

2015. febr. 3. 21:09
 4/5 anonim válasza:

Ha azt akarod mondani,h ötödikes,akkor az 5-es...

Egyebkent meg a kérdésre válaszolva: En Thomas Brezina könyveit imádtam. Cimet sajnos nem tudok,nem a Fiúk kizarva! sorozat es nem is a 3 baratnos,van egy allatos(apuka állatorvos es a kamasz lanyarol szol).

2015. febr. 14. 21:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Aki ilyen köcsögségeket szól hozzá az minek szól hozzá nincs jobb dolga mint köcsögösködni? De mindegy köszönöm annak aki értelmesen válaszolt.
2015. febr. 22. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!