Miért kell leírni az időseket, hogy ők már csak a
fotónak és virágnak tudnak örülni?
Figyelt kérdés
Szerintem azért egy idős embert is meglehet lepni mással, mindig csak a fotóalbumot javasolják nekik ajándéknak meg a virágot. Lehet, hogy tényleg megvan szinte mindene, de azért csak örülne még valami meglepetésnek nem? Meg olvasom itt, hogy ő már nem kaphat digitális képkeretet, mert nem tudja kezelni. Vannak sokan akik értelmesek, teljesen jó kondiban vannak 90 évesen is, az én dédim tudja kezelni a képkeretet, már kapott és ért az internethez is. De sehol nem találok épkézláb ötletet, hogy mivel lephetnénk még meg. Az ejtőernyőzés persze már kiesett, újságelőfizetést már kapott, mp3 lejátszót is és törölközője, zoknija tényleg van már neki sok.
Lehet nekik könyvet, illetve könyvutalványt is (ha nem tudod, milyen könyvet szeretne) venni, esetleg CD-t régi számokkal (amiket szeret).
2014. aug. 30. 20:20
4/18 anonim válasza:
Rossz irányból közelíted meg. Az idősek már tudják, hogy a tárgyaknak nincs igazán értékük. Ők nem a meglepetést, hanem a fiatalok társaságát igénylik. Számunka az igazi öröm az, ha fiatalokkal lehetnek együtt, mert akkor maguk is fiatalnak érezhetik magukat és ténylegesen megfiatalítja őket, ha testközeli információhoz jutnak a fiatalok életével kapcsolatban, ami egy társas összejövetelen kiderül.
2014. aug. 30. 20:28
5/18 anonim válasza:
ma 20:28-as gondolom, te még nem az idös(ebb) kategóriába tartozol.
Nekem (57 évesen) nem a fiatalok társasága hiányzik, és nem is igazán vágyom erre. A fiataloknak egész más az elképzelése arról, hogy mi az érdekes.
Nem feltétlen tárgyakra vágynak az idösebbek, de a meglepetésnek azért örülnek. De csak azoknak, amik testreszabottak, nem ilyen sablon képkeret, stb.
2014. aug. 30. 21:05
6/18 anonim válasza:
Amit linkeltél, az is nagyon jó, de csak portörlő helyett.
Sajnos a neten nem találtam, amiről írtam.
Annak kihúzható nyele van, a fejrésze négyszögletes, cserélhető, mosható anyag van ráfeszítve.
Igen, ez az. Nagyon szeretem, mert nem csak a magasban használható, hanem a radiátorok alatti csempéknél, fűtéscsöveknél is. 80 évesen már nehezemre esik a hajolgatás, térdeplés.
2014. aug. 30. 22:23
9/18 anonim válasza:
Kedves 21:05-ös, meglepődnél, ha azt mondanám, hogy már a 70-et taposom ?
2014. aug. 30. 23:34
10/18 anonim válasza:
Közös színházlátogatás, esetleg koncert. Színházbérlet (nyugdíjasoknak szokott lenni külön), termálfürdőzés közösen vagy bérlet. Múzeumba együtt. Pattogatottkukoricás belevalós MOZIzás. Nálunk bevált! Testmasszázs, arcmasszázs, lábmasszázs, aromamasszázs. Én munkaeszközt nem vennék, de ez az én véleményem. Nordic walking kurzus bottal? Közös kirándulás (rövidebb, hosszabb) utána kiadós vacsora valahol az idegenben. Ott lehetne szülinapozni. Egy exkluzív jó bor, egy különleges süti. Mindezeket lehet kombinálni, személyre szabni..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!