Édesanyámnak 50. születésnapjára egy kiskutya ajándékba jó ötlet lenne?
Mindenképp puhatolózz előtte, mutass neki kölyök képeket, mesélj arról, hogy milyen aranyos kutyát láttál az úton stb. Mindezt finoman, ne érezze erőltetésnek, csak mérd fel a terepet. Aztán abból majd kiderül.
Egy jó tanács: ne ugyanolyat vegyél, mint az előző volt, mert akkor nehezebb...
Hát, egy kutya nagy dolog, ilyet ajándékba nem vennék, több okból sem:
- nem biztos, hogy a konkrét helyzetben, időben, helyen... is akar és/vagy tud vállalni egy kutyát,
- lehet, sőt valószínű, ha mégis akar kutyát, azt magának választja ki.
De, ha te mint a gyereke, ezeket a dolgokat meg tudod ítélni magadtól is, és úgy gondolod, hogy jó ajándék lenne a kutya, akkor persze vedd meg.
Csak azért írtam le ezeket, mert kérdezted. :) Én nem vennék kutyát így senkinek, az biztos.
Szerintem megéri a menhelyen körülnézni. Főként keverékek (játszótéri mixek) vannak, ritkábban fajkutyák. Viszont tudtok választani kölyköt, ami kistermetű lesz.
Ráadásul menhelyről befogadni kutyát jófejség!!! És Anyukádnak is lehet, hogy még jobb érzés lenne, hogy így lényegében megment egy kutyát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!