Csak engem érint ez rosszul? (ajándékozás)
Több mint egy éve vagyunk együtt a barátommal. Már a kapcsolatunk elején megismerkedtem a baráti körével, aranyosak, kedvesen fogadtak, de látom rajtuk hogy csak az egyik barátjuk bnője vagyok, úgy kezelnek, nem pedig mint egy barátot. Náluk szokás ajándékozni szüli- és névnapra egyaránt, mármint ha valakinek a társaságból van szülinapja vagy névnapja, előtte összeszednek fejenként egy összeget és vesznek vmit az ünnepeltnek. Szép gesztus, én is beszálltam az akcióba, alkalmanként max egy ezrest fizettem. Ez volt egész tavalyi évben. Nos, a problémám: nekem ősszel volt a névnapom, szóbeli köszöntésen túl semmit sem kaptam tőlük. Letudtam azzal magamban, hogy ok, ez csak egy névnap, nem törődtem vele. Télen volt egy szülinap, oda beadtam a pénz részem a közösbe. De most nagyot koppantam: március közepén volt a szülinapom és semmit nem kaptam a szóbeli köszöntésen túl. Azóta már találkoztam velük kb. 2x. És semmi. Persze nem az ajándékot várom, de azért ha egy éven keresztül én is beadtam a fejenként kiszámolt pénzt az ajándékba akkor szerintem illik az vissza is adni. Ráadásul nem egyszr volt olyan hogy lázasan mentünk a barátommal szülinapot ünnepelni...
Nem tudom ezentúl hogy viselkedjek velük, mondjam meg nekik hogy ezentúl engem kihagyhatnak a költségvetésből, mert nem kaptam semmit? Ti hogy viselnétek ezt?
Pár héten belül lesz a barátom szülinapja, szerintem megkeresnek és bevonnak újra a pénzszedésbe, akkor mit mondjak nekik? Az "igazi" barátoknak torta és több ezer ft-os ajándék jár.
22L
Tényleg a párod is a baráti társaság tagja neki nem volt furcsa h mindenki szülinapjára adtatok be pénzt de a tiedre nem?
Lehet az lenne a legjobb ha a barátoddal beszélnéd meg h te ebbe nem akarsz részt veni.
Sztem neked van igazad, engem is rosszul érintene. Már csak azért is, mert:
-neked is elküldték azt az e-mailt
-a beadott pénzedet, gondolom, egy szó nélkül elfogadták
-és utána nincs képük akár tábla csokit is adni.
Én a helyedben a pároddal beszélgetnék el arról, hogy milyen rosszul esik ez az egész, hogy te adogattad be a pénzt rendszeresen a közösbe, és neked meg nem adtak semmit sem, és hogy ezek után nem adsz be a közösbe. (én egyébként kíváncsian várnám, hogy mi a reakció-az, hogy hú, ez tényleg nagyon gáz, beszélek velük, vagy legalább megpróbál megvigasztalni, vagy vállvonogatással benyög vmi olyasmit, hogy nem kellett volna beadnod). Utána meg azt hiszem, a baráti társasággal is tisztáznám ezt higgadt, nyugodt hangnemben, de határozottan. Így, hogy bocs, srácok, mielőtt elkezdenénk bármiről is beszélni, mondanom kell vmit... és akkor utána, hogy legközelebb nem szándékozol befizetni a közösbe.
Én is neked adok igazat. Ok a barátod megérti a problémád, de azért hárított, mert nem akart miattad a barátaival összebalhézni emiatt. Legyen ez most neked tanuló pénz. Én a helyedben azt tettem volna, ha valakinek pl szülinapja van kap tőled privátba egy tábla csokit, ha szimpatikus az illető és ennyi. Aztán, ha jó fej, akkor az eszébe jut, hogy te gondoltál rá és viszonozza, ha nem akkor sem marad benned ekkora tüske, mert egy 300 Ft-os csokin kár rágódni.
Szerencsére felénk nem divat a nagy összegben ajándékozás, mindenki letudja a maga tárcája és ízlése szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!