Hogyan közöljem a közeli ismerőseimmel, hogy ne tegyenek ki képet a születésnapomon?
facebookon nem lehet posztolni az adatlapomra, csak üzenetben írni. viszont mostanság elterjedt ez, hogy instagram storykban köszöntik az embereket gáz/közös képekkel, majd meg is jelölik.
hogyan mondjam meg nekik hogy ezt én nem szeretném? elég bunkón hangzik az hogy “légyszives ne tegyél ki képet a születésnapomon holnap” vagy ha kiteszi akkor “köszönöm de leszednéd légyszives?”
Nem tudják ezt rólad? Nekem sincs kint sehol semmi, csak egy profilkép. A barátaim, közeli ismerőseim, nem is tesznek ki rólam semmit. Ha készül közös kép, akkor megkérdezik, hogy a saját oldalukon megoszthatják-e. Szóval nekem nem kéne szólnom nekik, mert tudják.
Távolabbi ismerősöknek meg szerintem eszébe nem jutna képet kitenni velem, meg nyilván nem is nagyon van közös képünk.
Ha egyszer még a szülinapod előtt szóba hozod e/3-ban? Pl "hallod, most került elém insta storyban ez a kép a Pistiről, amit a Béla kitett... Én tökre nem értem, miért kell ezt ilyenkor, eleg kínos lehet Pistinek h random emberek az ő gáz fotóit nézegetik.. remélem nekem nem fog senki kitenni, max üziben küldjék el nekem, az is jobb mint ez"
Én vhogy így csinálnám, nem kell tudnia annak a barátomnak, hogy ez burkolt üzenet neki, (mondjuk ez nyilván furábban veszi ki magát, ha 2 nap múlva van a szülinapom, úh jóval előtte kell), elég, ha a véleményemet tudja a dologról
És attól lesz valaki boldog, ha vadidegen emberek százai köszöntik fel?
Azt lehet mondani, hogy csak ő és én lássuk. Egyetlen szabálytisztelő ember sem fogja látni. De mindenki más, ha akarja, láthatja. Az internet már csak ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!