10 esnek Petárdát már 2000 éve találták fel az volt az első és nem a tüzijáték! :) Szerintem 2000 év alatt az ember már eldöntötte hogy miért kedveli .Természetesen nem kell kedvelned de rohadt sokan kedvelik és a poén hogy idősebb emberek is hódolnak ennek,pl görög országban a husvét idején minden koru férfinál csak petárdát látsz és dobálják is rendesen legyen az 12-70 éves kor.Megmondom őszintén itt leginkább az ár szól bele
Tüzijáték telep : 5000 ft
illegális petárda 100 darab (szlovákiában 250ft körül ,jozsefvárosin 1500 ft.
Szóval az ember melyiket fogja megvenni? A petárdát mert azzal sokat lehet lőni és olcsó.
150 ezret meg felesleges emlegetni ha lehet úgy dobálni rendőr előtt szilveszterkor hogy le se szarja (ennek szemtanúja voltam szilveszterkor akkor meg nincs is értelme az elrettentésről beszélni .
2017. okt. 27. 16:42
12/20 anonim válasza:
Biztos nagy ponén. Nekem a szilveszter egy epilepsziás kutyával már nem annyira a sok idióta miatt.
2017. okt. 27. 18:41
13/20 vyrob válasza:
Igen de a kutyát is te vállaltad.Az szerintem jogos hogy senki sem fogja a kutyádhoz igazítani a szokásait vagy hobbiját.Vannak különböző nyugtatók ilyenkor az állatoknak ami segít nekik ezt átvészelni.
2017. okt. 28. 01:51
14/20 anonim válasza:
Igen én vállaltam, ezért töltöm otthon az összes szilveszter, ezzel semmi gond. Az epilesziás rohamai stressz hatására is kijöhetnek és minden egyes roham súlyosbítja az állapotát (egyre sűrűbbek és/vagy erősebbek lesznek a rohamok). Ilyenkor alapból 3 nappal korábban el kell neki kezdeni adni egy gyengébb nyugtatót, amit a rohamai után szokott szedni. Ez önmagában arra elég, hogy talán nem lesz rohama az első zajoknál. A "durvább" nyugtató, amitől aludna is pár órát pedig elméletben jó is lenne. Csakhogy nálunk már előző naptól kezdve ( persze nem folyamatosan) petárdáznak, szilveszter napján dél után már nem tudom kivinni pisilni sem az utcára (hámban és pórázzal viszem ki a kerbe). Este már kezdődnek a tűzijátékok, plusz egy parktól lakunk 3 utcányira, ahol mindig van "szervezett" tűzijáték ami azért nagyobb, mint a magánszemélyeké. Szóval úgy kell időzíteni, hogy este8 és éjjel 2 között biztosan aludjon. De a sokan úgy gondolják még elsején is nagy buli szétdobálni a megmaradt petárdákat. Ilyenkor 4-5 napig nyugtatózva van a kutyám, plusz szilveszter este kap egy nagyobb dózis. Van fogalmad róla, hogy ez hogy megviseli a szervezetét? Hogy ez hány évet vesz el az életéből? Mert az alap epilepsziája hálisten nem vészes. És a szilveszter sem lenne az, ha 31.-e este8 és 1.-je éjjel 2 között lezajlana az egész. Mert persze értem én jó buli a tűzijáék. És azt is elhiszem, hogy senkinek nem érdekel az én és a kutyám problémája, de az előbb írtak miatt én nyugodt szívvel szídom az összes degenerált idiótát aki az utcán mások háza előtt petárdázik. Mert az jó buli.
2017. okt. 28. 08:12
15/20 anonim válasza:
Én a hatvan-hetven inycses évek rakétájára szavazok.
Tavaly az újszülött babám próbáltam altatni az idióta pattogtató tűzijátékos szomszédok miatt........... Valószínű idén is hasonló lesz...
Ha szeretitek az ilyet, menjetek ki egy olyan helyre ahol nincsenek házak. Ott kiélhetitek magatokat, élvezhetitek és nem zavarjátok a családok és állatok nyugalmát.
2017. okt. 30. 15:46
17/20 Jake Paul válasza:
Én egyetértek virobal :) Éltem kint hollandiában itt minden másodpercben robbant. Na ami itt volt az petárdázás de olyan petárdák voltak amitől a szar is megáll benned szó szerint mégsem volt nyavalygás pedig ott már november eleje óta dobálják folyamatosan,olaszországban is éltem konkrétan bombák mennek az utcán olyanokat durran mint az állat én voltam Torinóban szilveszterkor a magyar kutyások beszarnának 45 mm -nél kezdődik ott a petárda és 75-100 mm - nél zárul.Itt ez nagyon túl van lihegve ez semmi gagyi nem is hangos itt szar sincs! Itt alig volt pukkanás szilveszterkor és ezek miatt nyavalyognak a kutyások olaszban ez van: NA EMBEREK EZ A PETÁRDÁZÁS : https://www.youtube.com/watch?v=wLTjo50K7Cg
2017. okt. 30. 15:54
18/20 Jake Paul válasza:
Tavaly az újszülött babám próbáltam altatni az idióta pattogtató tűzijátékos szomszédok miatt.
Én anyám 88- ban szült miért van az hogy ő nem nyavalygott emiatt hanem csak lehúzta a redőnyt és nem jött be a petárda:) Pedig elhiheted a 80-90 es évek brutális volt egy lakótelepen elment anno egy szilveszter este pár százezer darab és nem viccelek :) Állatok senkit sem érdekeltek a 90 - es években ez csak mostanában lett felkapott csak hogy rá lehessen fogni ere , mondjuk igaz én a korai 90 -es években semmi kutyát nem láttam paneleknél nyilván akkor annak is volt erkölcse hogy panelben nem tartunk semmi állatot mivel állatkínzás bármilyen nagytestű kutyát panelban tartani.De kutyaszar se volt ilyen mértékben mint most, a parkok nem voltak teleszarva és sokkal jobb volt :)
2017. okt. 30. 16:08
19/20 anonim válasza:
Eljutottunk a boldog 90es évekhez. Lassan jönnek majd a politikai témák is 😄
2017. okt. 30. 16:17
20/20 Nemtudomanevem(sem) válasza:
#19 nyugi, lesz itt még minden :D
Amúgy látom akad pár "majd ha nem lesz kezed" hozzászólás, na ezek azok az emberek akik csak a Tv-n-ből tájékozódnak, és a Petárda veszélyeit az RTL ismertette meg velük.
Én még nem tudom mit veszek. Egy bombashop rendelés lett volna a cél, de az idén nem jött össze, és már nem is fog, mert November van.. :/. Most azon gondolkozok, hogy talán meg kellene látogatni az Excaliburland bevásárlóközpontot (Csehország), ott elvileg igen komoly piac szokott lenni olyan December környékén már. Ha az sem jön össze, akkor marad Szlovákia, lidl, meg van egy üzlet ahol igazából már törzsvendég vagyok lassan.. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!