Kezdőoldal » Ünnepek » Szilveszter, Újév » Valakinek bejöttek már ezek...

Valakinek bejöttek már ezek az újévi babonák?

Figyelt kérdés
Hogy lencsét kell enni, mert gazdagságot hoz, hogy nem szabad takarítani stb. Azért kérdezem mert nekem az újév sírással kezdődött. Nem vagyok babonás, de azért eszembe jutott, vajon az egész évemet a szomorúság fogja uralni?

2017. jan. 1. 16:35
 1/4 anonim válasza:
Szia! Szerintem egyáltalán nem kell aggódnod, nem lesz az egész éved szomorú! Bár szilveszterkor én is szoktam lencsét meg sertéshúst enni,de nem hiszek a babonákban! Te se tedd.
2017. jan. 1. 16:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem vagyok babonás. Egyedül a lencsés dolog az amit betartok, azt is azért mert én úgy ismerem hogy nem lesz gondom a pénzzel az évben, persze nem feltétlen jelenti azt hogy gazdag leszek, de eddig nem volt különösen anyagi problémám, főleg mióta külön élek. Jó nem élek nagy lábon, de van hol laknom, van mit ennem, néha jut pénz üzemanyagra hogy tudjak saját járművel közlekedni, tudok miből szórakozni, de ez mellékes. Éhezni nem éheztem, és nekem már ez is sokat számít.

Egyébként más egyéb babona sosem jött be nekem, nem is hiszek ezekben. Tavaly újévkor éjfél után 1 órával elég ittas állapotban jöttünk haza a barátnőmmel. Akkor nem volt felcsavarozva a nagy tükör a falra, de neki volt támasztva én meg telibe darabokra törtem, sőt a szemetet is kivittem elsején kora esti órákba, mert totál kiesett hogy már új év van. Sőt a barátnőm akkor mosta ki a munkaruháját mert annak ellenére hogy utána nem kellett másnap dolgozni de neki már munkaidő volt mert eladó. Nem volt semmi ezekből. Az évünk ugyanúgy jól telt sok jó dolog volt, nem panaszkodhatunk.

2017. jan. 1. 17:21
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2017. jan. 1. 18:46
 4/4 anonim ***** válasza:

2015 szilveszterét magányosan töltöttem, és 2016 eleje nagyon jó volt, a vége borzalmas.

Szóval ez inkább fejben dől el, hogy miben hiszel.

2017. jan. 2. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!