Kezdőoldal » Ünnepek » Szilveszter, Újév » Hol tudok idén petárdát venni?

Hol tudok idén petárdát venni?

Figyelt kérdés

#petárda #petkó
2015. dec. 29. 13:54
1 2
 1/13 anonim válasza:
Ne vegyen, nem érdemes pocsékolni a pénzt pár pillanat öröméért.
2015. dec. 29. 14:26
 2/13 anonim ***** válasza:
53%

Mivel már jó pár éve illegális az országunkban így én külföldön javaslom a beszerzését. De arra felhívom a figyelmed hogy ha csak nálad találnak már azért is 100.000 Ft-os bírság lehet ha nem használod akkor is. Nem véletlen tiltja a törvény hogy tilos, sokan nem tudják megfelelően használni, és mellesleg nagyon veszélyes is. emiatt van betiltva mert nagyon sok a hülye akik lerobbantják az ujjaikat, vagy még rosszabb kárt tesznek.

Én gyerekként petárdáztam mert akkor még legális volt ha jól emlékszem akkor volt az utolsó ilyen szilveszter, én mondjuk ésszel csináltam 16 éves fejjel, de a társaságunkban egy haveromnak sikerült balesetet okoznia egy lányra dobta rá a petárdát épp szoknyába meg harisnyába volt pont a lábához ért hát a harisnya ráolvadt és durván megégett mellesleg a kezével próbálta kivédeni az is sérült így is az a mázlija hogy nem bánta egyik ujja sem, de mai napig vannak látszó nyomai a sérülésének.

2015. dec. 29. 15:05
 3/13 A kérdező kommentje:

ezt nem is tudtam, hogy 100.000 ft a bírság, akkor bizony valóban nem érdemes.

fura, felettünk szlovákiában nem tiltják...

2015. dec. 29. 15:21
 4/13 Nemtudomanevem(sem) ***** válasza:
50%

Nem veszélyes, normálisan (és ez a kulcsszó) használva semmivel nem veszélyesebb mint bármelyik tüzijáték. Ugyanúgy gyújtózsinórral van ellátva már szinte mind, 1-1 kivétellel, és ugyanúgy be kell tartani bizonyos szabályokat a használatánál.

Magyarországon ha veszel, akkor piacon lehet beszerezni. Ha így teszel (annyira nem ajánlom..minőségi okok miatt) akkor feltétlan nézd meg a gyártási, és lejárati dátumot, mert sokszor akad lejárt termék az illegális árusoknál, ami bizony veszélyes lehet. Inkább Szlovákiában/Ausztriában tudsz venni, ott érdemesebb.

De összességében mivel illegális nem feltétlenül érdemes kockáztatni. Tehát ha beéred a legális termékekkel akkor inkább vegyél azt, ne kockáztass :))

2015. dec. 29. 18:37
 5/13 A kérdező kommentje:
igen csak itthon aranyárban mérik az tűzijátékokat is, még szlovákiában egy-egy termék ára magyar forintban kifejezve nem éri el az 1000-res nagyságot és általában a jobb termékek is megkaphatók már 2-3 ezerért, addig itthon onnantól kezdődnek az árak egészen a csillagos égig.
2015. dec. 29. 23:00
 6/13 Nemtudomanevem(sem) ***** válasza:
100%
Ez így van (sajnos) :D De behozhatod Szlovákiából. EU-s, egyrészt jogod van hozzá, másrészt amúgy sem nézi senki.
2015. dec. 30. 09:42
 7/13 vyrob ***** válasza:
Senki nem foglya nézni hogy használod e szilveszterkor vagy nem. Megy ez a nagy kábitás ezzel a 150 ezres birságal amit rendőrök is leszarnak itt mindenki petárdázik lakótelepen sosincs rendőr ők is leszarják. Nem foglyák minusz 7 fokban kergetni a petárdázókat ők se hülyék! Meg azt a szar összeget se szabták ki még soha egy átlag ember nem keres anyit szóval az egész média is nevetséges! Ilyen horor öszegeket nem fizet ki senki !
2015. dec. 31. 12:18
 8/13 vyrob ***** válasza:
A 2 dik válaszolónak azért van betiltva mert tele vagyunk szarabnál szarabb törvényekkel és az embereket majomként kezelik. Meg hazudnak a petárdákról orbitálisakat minden évben rendőrség meg média ! Nem veszélyes főleg Euban szlovákoknál gyujtózsinorosak használhatok gyujt dob sosincs baleset! 2005 ben sengeni csatlakozás elött határ megszünés elött betiltani petárdát megmutattuk mi vagyunk a leghülyébbek törvényhozásban ismét !
2015. dec. 31. 12:24
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Remélem mindenki, aki petárdát vesz és használja, 1-2 a kezében robban fel és a sürgősségiben köt ki vele. :)
2015. dec. 31. 19:40
 10/13 vyrob ***** válasza:
Kussoljál el roszindulatu paraszt ;)
2015. dec. 31. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!