Mivel már jó pár éve illegális az országunkban így én külföldön javaslom a beszerzését. De arra felhívom a figyelmed hogy ha csak nálad találnak már azért is 100.000 Ft-os bírság lehet ha nem használod akkor is. Nem véletlen tiltja a törvény hogy tilos, sokan nem tudják megfelelően használni, és mellesleg nagyon veszélyes is. emiatt van betiltva mert nagyon sok a hülye akik lerobbantják az ujjaikat, vagy még rosszabb kárt tesznek.
Én gyerekként petárdáztam mert akkor még legális volt ha jól emlékszem akkor volt az utolsó ilyen szilveszter, én mondjuk ésszel csináltam 16 éves fejjel, de a társaságunkban egy haveromnak sikerült balesetet okoznia egy lányra dobta rá a petárdát épp szoknyába meg harisnyába volt pont a lábához ért hát a harisnya ráolvadt és durván megégett mellesleg a kezével próbálta kivédeni az is sérült így is az a mázlija hogy nem bánta egyik ujja sem, de mai napig vannak látszó nyomai a sérülésének.
ezt nem is tudtam, hogy 100.000 ft a bírság, akkor bizony valóban nem érdemes.
fura, felettünk szlovákiában nem tiltják...
Nem veszélyes, normálisan (és ez a kulcsszó) használva semmivel nem veszélyesebb mint bármelyik tüzijáték. Ugyanúgy gyújtózsinórral van ellátva már szinte mind, 1-1 kivétellel, és ugyanúgy be kell tartani bizonyos szabályokat a használatánál.
Magyarországon ha veszel, akkor piacon lehet beszerezni. Ha így teszel (annyira nem ajánlom..minőségi okok miatt) akkor feltétlan nézd meg a gyártási, és lejárati dátumot, mert sokszor akad lejárt termék az illegális árusoknál, ami bizony veszélyes lehet. Inkább Szlovákiában/Ausztriában tudsz venni, ott érdemesebb.
De összességében mivel illegális nem feltétlenül érdemes kockáztatni. Tehát ha beéred a legális termékekkel akkor inkább vegyél azt, ne kockáztass :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!