Kezdőoldal » Ünnepek » Szilveszter, Újév » Mivel rosszabb a petárda mint...

Mivel rosszabb a petárda mint a tüzijáték?

Figyelt kérdés

Azért írom ki ezt a kérdést, mert sokawzor hallom, hogy a tüzijátékkal nincs baj, de a petárdázóknak száradjon le a keze meg ilyenek.

Miért utálják annyian a petárdát?

Az addig rendben, hogy tiltva van, de sz ugye annak a felelőssége aki használja. A durranás meg semmivel sem nagyobb.

De egyes embereket mégis zavar, hogy petárdázik valaki. Miért?

2015. nov. 1. 11:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Jol hangzik amit az előttem válaszoló írt, valaki csináljon nekem, megveszem. xdd ><
2015. nov. 3. 17:01
 12/17 PyroMágus ***** válasza:
Csinálj magadnak
2015. nov. 3. 20:29
 13/17 anonim ***** válasza:
Remélem a "hangulatjelekből" levetted mennyire gondolom komolyan. (Y) ;)
2015. nov. 3. 21:36
 14/17 A kérdező kommentje:

Azért mielőtt itt gondolatban megtanulunk petárdát gyártani, tegyük hozzá, hogy nem olyan egyszerű mint amilyennek látszik. Sok gyakorlat, idő, és mégtöbb türelem kell hozzá. Biztos, hogy jobban megéri, de egy flash powder-t összelökni azért nem olyan egyszerű. Már rögtön ott is kezdhetjük, hogy a KNO3-as nem tartozik a legstabilabb elegyek közé, inkább a KClO4+ passzivált Magnézium, de az meg drága.

Szval szerintem nem feltétlenül éri meg jobban.

2015. nov. 3. 21:37
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerény véleményem szerint aki nem szeretne ilyenekkel küszködni, értem ez alatt, akinek semmi tapasztalata, hozzá értése, az inkább megveszi. Az még talán egyszerűbb.
2015. nov. 3. 21:44
 16/17 anonim ***** válasza:
Az a Kálium Permanganát amire gondolsz.Amit én mondtam az kálium nitrát, lenolajjal kezelt magnézium, kén keveréke.Teljesen biztonságos csak a nyílt lángra indul.A kálium Perklorát az sokkal jobban támadja a magnéziumot mit a Nitrát a Shimizu könyv szerint.Kezelt állapotban mind a kettő biztonságos.Elterjedt biztonságos,bevált elegyről van szó amit sokan használnak.Pár hét alatt meglehet tanulni.Én amikor megvettem az alapanyagokat rá egy hétre már megtudtam csinálni. Dörzsölésre, ütésre, behatásokra eléggé érzéketlen.Hoszabb tárolás után is ugyan olyan minőségű az elegy mint frissen keverve.Az én tapasztalatom hogy olyan szempontból jobb hogy ki tudsz próbálni egy Cobra,Cipolla,Delova Rana félegigászi csodát is.Illetve amikor szeretnéd kedvet kapsz akkor van. Minőségben meg sokkal jobb mint a bolti.Nyilván csak mert szilveszter van nem éri meg.De aki szereti az ilyesmit és érdekli mint pl én.Szóval felejthetetlen dolgokat láttam,”(olyanokat is amit boltban nem kapsz”).:).
2015. nov. 3. 22:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát ezzel 16-os nem vagy egyedül.Én sokkal komolyabbakat is raktam már össze mint petárdát.Idén szilveszterkor is házi cuccokkal nyomulok.Komolyabban megtanulni viszont évek kellenek .Ma már más világ van mint régen.Most már a Magyar amatőr pyrotechnika is sokat fejlődött.Fordított külföldi oldalak,profi leírások,videók, minden van.Ezt is űzik mint minden más hobbyt.Koránt sem olyan veszélyes és halálos dolog a homemade pyro mint azt páran gondolják.Ennél sokkal veszélyesebb dolgok vannak az életbe.Ez épp olyan mint a tűzijáték petárda kérdés.Ha nem csináltad sok mindent lehet gondolni ami nem feltétlen fedi az igazságot.
2015. nov. 3. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!