Ezt tudom, de nem is ez a kérdés. Hanem hogy sok embert idegesít, míg (állítasuk szerint) a tüzijáték nem.
2015. nov. 1. 12:35
3/17 anonim válasza:
Épp azért idegesíti, mert csak hangeffektel jár, azon kívül semmi. Ráadásul veszélyesebb is, mivel ha rossz a petárda, meggyújtás után egyből robban, míg tűzijátéknál van időd hátrálni, amíg csak a kanóc ég.
2015. nov. 1. 13:10
4/17 A kérdező kommentje:
Igen, de nem értem, hogy igazából míg más használja, miért zavar, hogy nincs fényhatás? Igazából ő fizetett érte :D
Az, hogy veszélyesebb e.. Hát igen, ha rossz forrásból szerzi be valaki, akkor igen. De a jó minőségű petárda nem veszélyesebb, főleg, hogy a legtöbb már kanócos.
2015. nov. 1. 19:46
5/17 anonim válasza:
Istenem, legyetek már tisztában a dolgokkal, tisztelet a kivételnek, a legtöbb petárda, ami már tényleg oda basz rendesen, mind kanócos, nem mint az az átlagos kis szar petárda..
2015. nov. 2. 16:14
6/17 anonim válasza:
Technikailag egy modern zöld gyújtózsinóros petárda semmivel nem rosszabb,veszélyesebb mint egy tűzijáték.Az sem egészen helytálló hogy csak hang effekttel jár.A minőségi petárda nagyot gombszerűen heves fénykísérettel robban.Amikor pl sötétben felrobban akkor egy fényhullámot is kibocsájt ami egy lökésszerű hanghullámmal szerintem nagyon nagy élmény.Ezt úgy kell elképzelni bont egy szabájos fényes gömböt ami után megy egy fényes fényhullám és egy lökésszerű hanghatás majd utána vízhang.Ez együtt így elég ütős élmény.A tűzijáték lehet hogy látványos de ez sokkal ütősebb.Voltak régen az úgynevezett színes végű dörzsfejes durranók azok valóban veszélyesek voltak de a modern gyújtózsínorosoknál ugyan az a indítási módszer mint a tűzijátékoknál.Én amikor voltam kint Ausztriában vettem egy doboz 100db-os Pinto Anacondát.Azok is ilyen zöldek voltak mint a régi dörzsfejesek csakhogy gyújtózsinórral voltak ellátva.Leraktad a földre meggyújtottad arrébbmentél nagy durrannás,fénynygömb,fény és hang lökéshullám vízhang és teljesen kiszámítható biztonságos.Előtte amikor begyújtottad nem aggódtál féltél hogy a kezedben durran és amikor elrobban az egy élmény volt szinte repesve megy utána az ember haza.Az hogy a kezedben durranjon vagy előbb durranjon gyakorlatilag esélytelen.Messziről lehet látni ha gond van az időzítéssel.Igazából tévhit hogy dobni kell lerakod meggyújtod és arrébbmész és bő 10-15 másodperc múlva durran.A gyújtás pillanatában a kezed nem is érintkezik a petárdával technikailag teljesen biztonságos.A másik dolog hogy nincs mindenkinek pénze drága tűzijátékokra és 1000ft körül egy 100db os csomaggal végig durgathatod az estét ma már biztonságosan.Azt a robbantás élményt aki kifejezetten a robbantás élményére vágyik egy tűzijáték szerintem nem adja vissza.
Semmivel nem roszabb a petárda mint a tüzijáték csak a média meg a rendörök akarlyák ilyen pusztitóan beálitani tüzijátéktól ha emberek között robban kapásból 20 ember is megvakulhat és megsérülhet petárdát eléd dobják max beszarsz de semmi . Az elöttem lévőnek minden gratuláció .Mindent elmondott amit kell .Viszont a normál dörzsfejes durranok sem tépték le annó a kezed bár kétségtelen volt ami hamarabb robbant azonban ahogy elöttem is irták ezeket már betiltották nagyobbak is mostmár mind kanocosak biztonságosak a megatresk is gyujtózsinorral rendelkezik már, az volt elég veszélyes két év lejárat után robbant nagyon hamar durva csonkolásos sérülést tudot okozni, annó a dörzsfejes változatai.Én mindig is jobban szerettem a petárdákat mint a tüzijátékot oké veszel 20 ezerért tüzijátékot ez kb 6 telepnek felel meg ha jó áron vásárolsz lemész haverokkal elövöd 5-10 perc alatt szépnek szép de ennyi .Utána mindig csalodott az ember hogy ennyi volt a szilveszter nincs több? petárdákat mikor legális volt dobáltuk vagy 2-4 orán keresztül és közben beszélgettünk és a haveri kör és szilveszter feelingje is meg volt .
2015. nov. 3. 15:02
8/17 vyrob válasza:
Amugy csak azért mert hangefekt nem válasz a kérdésre .A Szilveszteri duda is csak hangefekt látványa nincs tehát azt miért viselik el jobban az emberek? némelyik orbitális nagyon szól :)
2015. nov. 3. 15:08
9/17 anonim válasza:
Semmivel sem rosszabb, aki szerint rosszabb fogjon egy Cobra 6-ot azt basszon oda neki, ez életérzés gyááááá.
2015. nov. 3. 15:28
10/17 anonim válasza:
Házilag ugyan azt a petárdát amit boltokban kapni olcsón házilag meglehet csinálni.Írjátok be a google keresőbe kno3 mg s villanópor.Kelett hozzá egy mérleg,márványmozyár,mákdarálló,ez volt a legnagyobb kiadás és pár olcsó vegyszer.15 ezerből kijött a teljes készlet mindenessen.Ebből annyi petárdát lehet csinálni hogy évekig elég.Nyáron én ezzel nyomultam a kis 0,2-1g-os petárdákon át a P4 es akár 100g os gyári extrém petárdákat kilehet vele vitelezni.Teljesen ugyan az a minőség mint a gyári kicsiben és nagyban is.Rendelés nélkül tudsz olyanokat elnyomni mint a lengyel 45 grammos Delova Rana,100g-os super cobra 8,Cipolla vagy bármilyen bika nagy petárda.Sőt szerintem még sok gyárit messze lever minőségben.És számoltam valami alapanyag mire sokára el is fogy pár száz forintos alapanyagokról van szó.És nagyon egyszerű megcsinálni+akkor petárdázol amikor akarsz és olyat amilyet csak akarsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!