Ma tényleg nem szabad csirkét és halat enni, csak disznót és tényleg nem szabad mosni, takarítani?
Babonák csupán.
Azért nem szabad baromfit enni, mert hátrafelé kaparja a szerencsét.
A malac viszont előre túr.
Takarítani, mosni stb,azért nem szabad, mert amit Újév napján csinálsz, azt fogod csinálni egész évben.
Tényleg babona..
Nem csirkét nem szabad enni, hanem szárnyasokat (csirke, kacsa, liba, galamb stb) mert elszáll a pénzed, szerencséd.
Halat azért nem, mert elúszik. Disznót azért lehet enni mert a malac kitúrja a szerencsét, előkaparja..:)
Ezek csak babonák.
Újév napján a babona szerint nem szabad szárnyas húst és halat enni, mert elviszi a szerencsét. A szárnyas hátrakaparja, az előző év felé, míg a hal elúszik vele. A sertés viszont előre túrja, az újévre, ezért szoktak sertést enni ilyenkor.
Mosni nem csak azért nem szokás, mert akkor egész évben mosol, hanem azért sem, mert nem szokás ilyenkor kiteregetni a ruhákat. A kiakasztott ruha azt is jelenti, hogy valaki meghal az évben.
Köszi a válaszokat!
Szárnyast nem ettem, viszont kocsit mostam. Egyszerűen ekkor volt rá időm. Ez is mosásnak számít? Ki is porszívóztam, utána kiraktam a szivacsot, rongyot száradni. Akkor most meg fogok halni? :S Vagy ez nem számít ruhának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!