Miért nincs petárdázás? Ilyen töketlenek a mai fiatalok?
Mindegyik csak facebookozik az okostelefonján?
Az én időmben telenyomtuk a kukákat petárdával, aztán minden szanaszét szállt. Enélkül nem is szilveszer a szilveszter.
Azért fél a kutya a petárdázástól, mert nem vagyok képes vigyázni rá? Heh?
A kutya biztonságban van a lakásban, csak a bútorok meg az ajtók nem, amikor fél, és egyedül van. Márpedig félni csak egy dologtól fél: a petárdáktól és a hangos tűzijátéktól.
Igazából nem ez a legnagyobb probléma, és nem akarom, hogy beszüntessék. A hülyékkel van a probléma. Az előző kutyám egyáltalán nem félt a tűzijátéktól, de egyszer pár részeg barom behajított a kenneljéhez egy petárdát, és attól fogva rettegett. Kisgyermekes ismerőseim panaszkodtak, hogy az szomszédjaik nem vonultak el a tűzijátékkal messzebbre, hanem a házak között engedték fel őket, ami egyrészt baromi veszélyes, másrészt a babák sírórohamot kaptak, mert a redőnyökhöz meg ablakokhoz csapódtak a rosszul indított rakéták.
Mi is szoktunk tűzijátékot csinálni, ha nálunk van buli, de az udvar hátsó részén, ahol nincsenek körülöttünk házak. Ja, hogy egyeseknek 5nm a portája... hát az ne akarjon rakétázni.
A kutyás válaszoló voltam :)
(Egyébként a petárdát be is szüntették,ez nem is baj, csak sajnos nem büntetik elég komolyan. A kutyák többsége is inkább a petárdáktól fél, mert az sokkal hangosabb.)
Túl sok a beképzelt egoista okoska akik mindent jobban tudnak mindenről. Ha tényleg "rohamot" kap a kutya, akkor ne zézd bmeg hogy fel alá szaladgál és mindent szétrág, hanem tedd le a segged mellé és nyugtasd meg, ne itt pofázzatok.
De ez már nem aktuális.
ezért nem kell benn tartani a házban a kutyát.
A mi kutyánk kint van az udvaron,és nézi a petárdázást és a tüzijátékozást.
A napokban is petárdázik a szomszéd (nem kis zöldekkel hanem rendes petárdákkal,amik hangosat durrannak,és mégsem fél a kutya.
Talán azért nem mert tudja,hogy biztonságban van az udvarban,és látja hogy én sem félek a petárdáktól ezért ő sem fél.
Nálunk nem tiltott a petárda,nyugodtan megveheted,csak az osztályok szerinti vásárlát tartják be ott ahol árulják (nem adják ki a nagokat pl.:háromszög,super top , FP3 ... ezeket fiataloknak,csak nagykorúaknak.
üdv: egy nem magyarországi személy :)
Páran tényleg be vannak tőle szarva.
Én akkor is durrogtatni fogom, lakott területen kívül. Ott nem zavar senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!