Mi értelme a szilveszteri tűzijátéknak,nem kellene betiltani?
"A madarak meg kibírják ezt a fél zajos napot, semmivel sem rosszabb nekik mint amikor 2 napig zuhog az eső, villámlik meg dörög az ég úgy, hogy beszakad a dobhártyám."
Hát persze...
Itt nem csak egy nap, és nem csak az engedélyezett idősávban.
Tegnap délután 4 előtt nem sokkal kezdték, és ma éjjel 2-kor fejezték be. Napokkal korábban már használták, és ki tudja, mennyi maradt még a további napokra.
Volt, ahol tegnap délután 2-kor már elkezdtek durrogtatni. Volt, ahol ott körözgetett a rendőrautó az engedélyezett idősáv előtt, és nem állították le a tűzijátékozókat.
Én lakótelepen élek, többször is lőttek a tömött parkolóból, az előírás szerinti biztonsági védőtávolságot nem tartva.
Szerintem ha ennyi pénzük van ezeknek, akkor nyugodtan emeljenek árat, akik átusítják ezeket a cuccokat, lehet duplája, triplája is.
Aztán egy se sírjon, hogy drága az élelmiszer, meg nem tud lakást venni, ha erre a pazarlásra telik.
"Értem én, hogy ostoba vagy mint a cipőm talpa, de... ennyire azért ne bizonygasd, látjuk anélkül is."
Miért írod, hogy ostoba vagyok? Ráadásul a "nem igaz"-ra reagálva. Ezek szerint úgy gondolod, hogy tényleg 1000 éve találták fel az alkotóelemeit... hát bizonyítsd, hogy így van!
Az az értelme, hogy sokaknak tetszik, meg hagyománnyá nőtte ki magát a történelem során.
Miért kellene betiltani? Nem igaz, hogy nem lehet kibírni egy napot. Én is kutyás vagyok (mondjuk az enyém nyugodt), de én elővenném azokat a "felelősségteljes" gazdikat is, akik kiverik a kutyát az udvarra ilyenkor, aztán meg siránkoznak, hogy elszökött és "tícsák be a tűzijátékot!!44NÉGY!!".
Másrészt hogy tiltanád be?
A petárdázás be van tiltva, mégis mindig petárdáznak.
Minek ilyennel még jobban leterhelni a rendőrséget a valódi ügyek helyett?
"Az öt éve meghozott szilveszteri tűzijáték-korlátozás betartását az MME, a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Tata Város Önkormányzata, az Által-ér Szövetség, a rendőrség, a polgárőrség és az előzetesen regisztrált önkéntesek segítették.
„Az intenzív jelenlétnek és a szervezettségnek köszönhetően számos helyről sikerült távozásra késztetni a tűzijátékozni szándékozókat. A járőrök több helyen tetten értek tűzijátékot használókat, és figyelmeztették őket, hogy tiltott helyen próbálkoznak. Néhány helyszínen rendőri intézkedésre is szükség volt. Sajnálatos, hogy egy-egy utcában, kertben a személyes jelenlét ellenére is eldördült pár tűzijáték, de ezen helyszínek többségét is elhagyni kényszerültek a tilosban járók a járőrök jelenléte miatt. Összesen 20 alkalommal intézkedtek a szolgálatban részt vevő hatóságok. Több közigazgatási eljárást a napokban indítanak meg” – olvasható az MME Facebook-oldalán."
"Minek ilyennel még jobban leterhelni a rendőrséget a valódi ügyek helyett?"
Ha a te otthonodat gyújtaná fel egy tűzijáték, nem így gondolkodnál.
#29.
Tudomásom szerint nem az a legális, hogy a házakra célozz vele, hanem az, hogy egy évben egyszer fellőheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!