Szerintetek a jövőben bevezethetik a tűzijátékok használatát is betiltják a petárda után?

Az a helyzet, hogy vannak már korszerűbb látványtechnikák, csendes tűzijáték, fényfestés például, amiknek kevesebb a káros hatásuk, haladhatnánk a korral ebben is.
Nem csak az állatokkal van probléma, és nem is minden állat fél (az én állataim nem foglalkoznak vele például), de eltévedt, besült rakéták, vagy nem megfelelő használat súlyos balesetet, tüzet okozhatnak, életeket, családokat tehet tönkre. Én csak hozzáértőknek engedélyezném ezeknek a használatát. Egy csillagszórónak is van kockázata, de nem ennyire, könnyebb megakadályozni, hogy súlyos kárt okozzon, nem robban.
Még egy problémám volna ezekkel. Ha csak 1-2 helyen van tűzijáték, és tényleg mindenre odafigyelnek, az nem baj, nem zavar, látszik messziről. Ha sokan tűzijátékoznak egyszerre egy területen, olyan füstfelhő keletkezik, amitől semmi nem látszik a fényekből, amitől élvezetes lenne, cserébe nagy a zaj (nálunk a lakótelepen például ez szokott lenni évek óta, idén kíváncsi leszek).

A petárda is tiltva van, mégis hozzá lehet jutni.
Ha mégis ilyesmi törvényt hoznának attól még azután is lesz ahol beszerezheted feketén :)
Bár érdekes hogy csak nálunk ilyen begyöpösödöttek az emberek. Az összes környező országban egész évben megengedett a használatuk, még sincs annyi nyavalygás meg tiltakozás miattuk...pedig ott is vannak idősek,gyerekek,kutyák,stb.
Ott mégis toleránsabbak az emberek.
Sőt ahogy én láttam horvátban az idősebb korosztály "fanatikusabb", ők aktívabb tűzijátékozók :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!